Ja! PEC Zwolle blijft in de Eredivisie

PEC Zwolle heeft zich zondagmiddag na een 3-1-zege op Heracles Almelo opnieuw een jaar in de Eredivisie veiliggesteld.

Na een roerig seizoen, waarin meer rumoer dan tevredenheid heerste, barstte het feest los na de wedstrijd tegen Heracles Almelo. PEC Zwolle wist na de 3-1 overwinning in de Eredivisie te blijven en gezien de wedstrijd tegen de Almeloërs is dat meer dan verdiend.

PEC Zwolle domineerde de wedstrijd en kwam in de eerste helft ook op voorsprong dankzij Lennart Thy. De ploeg van Johnny Jansen had geen gasten. De thuisploeg maakte echter seconden voor rust gelijk.

De Zwolse ploeg liet in de tweede helft ook zien dat zij echt Eredivisie-materiaal is. De voorsprong kwam twintig minuten voor tijd dankzij Silvester van de Water, die Cambuur Leeuwarden gedurende het seizoen verving. In de slotfase passeerde Filip Krastev alleen de vijandelijke linies en scoorde de finale met 3-1. waar een explosie van vreugde plaatsvond.