Hoonhorst wint met reden in Zwolle

HOONHORST – Een overwinning in Zwolle zorgde na de wedstrijd voor tevreden gezichten. Een wedstrijd waarin Hoonhorst het zichzelf op bepaalde momenten onnodig moeilijk maakte, hield Zwolle in de wedstrijd. De overwinning was echter getekend en verdiend, zoals blijkt uit de uiteindelijke 1-4 op het scorebord.

Hoonhorst begon niet goed aan de wedstrijd. De oorzaak zou het nieuwe, maar zware kunstgrasveld van Zwolle kunnen zijn, zoals een Hoonhorst-speler na de wedstrijd het veld beoordeelde. Of was het het succesvolle maar lastige Koningsfestival? De start was in ieder geval niet zoals het had moeten zijn en SV Zwolle kreeg in de eerste 10 minuten enkele goede kansen.

Toen Hoonhorst wakker was, nam hij geleidelijk de controle over de wedstrijd over. Met twee vleugelverdedigers op de flanken, Tom Dijkslag en Niek Diepman, die regelmatig richting de achterlijn konden opschuiven en daardoor bedreigend waren. De jonge Niek was verrast door zijn vermogen om de score te openen en de doelman redde. Na 25 minuten raakte Tom de paal na een voorzet van Wouter van der Kamp na een vloeiende aanval die meer verdiende. Tijdens een spel in het strafschopgebied behield aanvoerder Sten Klein Herenbrink het overzicht en gaf hij de bal door aan Ties Fakkert, die de 0-1 scoorde. Een score die Ties had kunnen verdubbelen, maar zijn schot ging net langs het Zwolse doel.

Na de pauze leek de wedstrijd snel beslist toen Youri van Mourik voor Tom serveerde. Hij kopte uit een hoekschop de 0-2 binnen. Het was voor Hoonhorst niet nodig om Zwolle in de wedstrijd te houden. De lijnen werden te groot en Hoonhorst hielp Zwolle meermaals aan kansen creëren. Toen er een keer niet goed werd omgegaan met de buitenspelval (een Zwolse speler kwam van zijn eigen helft), stond Zwolle oog in oog met doelman Jostino Kroes. Jostino staarde en de aanvaller schoot naast het doel. Toen een andere Zwolse bewoner de bal op een presenteerblaadje kreeg vanwege communicatieproblemen in de Hoonhorst-verdediging, stond de stand op 1-2. Zwolle rook steeds meer en opnieuw was het Hoonhorst die Zwolle hielp. Een niet al te intelligente duw in de rug bij een hoekschop werd door de goede scheidsrechter terecht als straf toegekend. Doelman Jostino was tegen de Zwolse aanvaller de sterkste en haalde de bal uit het doel, waardoor de voorsprong op het scorebord bleef staan. Hoonhorst kreeg bij de eerste tegenaanval een hoekschop. De bal viel dood in het gebied, voor de voeten van invaller Ivor Smook, die de bal blokkeerde (1-3). Het slotakkoord ging ook naar Ivor. Met zijn laatste kracht bereikte Tom in de laatste minuut nog een keer de basislijn, gaf een nipte voorsprong uit en Ivor scoorde zijn tweede van de middag: eindstand 1-4. Hoonhorst speelt de uitgestelde wedstrijd naar de eerstvolgende bevrijdingsdag op donderdag 2 mei. De concurrent is vanaf 20.00 uur DAVO in Deventer.

Line-up: Jostino Kroes, Niek Diepman (70. Borit Zwerink), Jules Diepman, Wouter van der Kamp, Tom Dijkslag, Maikel Meijer, Dion Diepman, Youri van Mourik, Joey Kroes (55. Kristan Mulder), Sten Klein Herenbrink, Fakkert Ties (70. Ivor Smook)