PEC Zwolle sluit het seizoen zorgeloos af na de overwinning op Heracles | RTL Nieuws

PEC Zwolle schoof verder weg van de degradatiezone door een overwinning op Heracles Almelo. De ploeg van coach Johnny Jansen won met 3-1 en hoeft niet meer bezorgd naar beneden te kijken. Na de nederlaag moet Heracles nog aan de slag om vooral RKC overeind te houden.

Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd met 32 ​​punten uit dertig wedstrijden. PEC kwam in de 16e minuut op voorsprong. Lennart Thy stal op rechts de bal van Heracles-aanvoerder Justin Hoogma, kwam het gebied in en schoot hard en hoog. Voor de Duitser was het zijn twaalfde competitiedoelpunt dit seizoen.

Kort voor rust miste Silvester van der Water de kans om er 2-0 van te maken met een schot dat naast het doel ging. Aan de andere kant ontmoette Brian De Keersmaecker PEC-doelman Jasper Schendelaar. In de verlenging van de eerste helft was de stand nog gelijk. Marko Vejinovic schoot van dichtbij.

Van der Water besliste de wedstrijd tegen zijn oude club in de 69e minuut. De aanvaller scoorde na een voorzet van Younes Namli die voor zijn voeten eindigde met een kopbal van Anselmo Mac Nulty. Het was zijn eerste doelpunt bij PEC. Al in de verlenging maakte Filip Krastev er 3-1 van.