PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en overschrijdt de ‘magische grens’ van 34 punten

PEC Zwolle heeft zondagmiddag een overwinning behaald op Heracles Almelo. Dankzij doelpunten van Lennart Thy, Silvester van der Water en Filip Krastev wonnen de Zwolse ploeg thuis met 3-1. Daarmee komt het twaalfde nummer van de PEC op 35 punten, waardoor het onderhoud in de Eredivisie echt veilig is. Heracles, die veertiende staat, heeft 32 punten.

Voor aanvang van de wedstrijd ging de meeste aandacht uit naar Bram van Polen. De 38-jarige verdediger maakte deze week bekend dat hij aan het einde van dit seizoen de schoenen aan de haak gaat hangen, waardoor hij zondag zijn voorlaatste thuiswedstrijd speelt.

De wedstrijd begon goed voor PEC, want na een kwartier spelen stond de stand 1-0. Hij veroverde de bal van Justin Hoogma en schoot vervolgens hard en hoog.

Ook in het restant van de eerste helft kreeg PEC de beste kansen. Hoog schot na een goede voorzet van Van der Water, een inzet van Younes Namli werd gekeerd door doelman Michael Brouwer en Van der Water schoot naast.

Vlak voor rust werd Heracles ook wat gevaarlijker. Zo zag Brian De Keersmaecker zijn inzet omleiden door Jasper Schendelaar. In de extra tijd van de eerste helft was het resultaat een succes: een hoekschop belandde voor de voeten van Marko Vejinovic, die zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte sinds 21 maart 2015: 1-1.

In de tweede helft was PEC wederom de beste ploeg en twintig minuten voor tijd stond het na een goede voetbalcombinatie 2-1. Na een voorzet van Namli kopte Anselmo García de bal langs Mac Nulty en scoorde Van der Water tegen zijn oude club.

Heracles zocht vervolgens naar de gelijkmaker, maar het was PEC dat het dichtst bij het vierde doelpunt van deze wedstrijd kwam: Namli raakte de buitenkant van de paal. In blessuretijd werd het dankzij Krastev 3-1 uit de tegenaanval.