Telenet Giants Antwerp behaalde de tweede plaats na het winnen van de Nacht van de Giants

© BELGA

Antwerpen

Telenet Giants Antwerp versloeg Landstede Hammers Zwolle op de Nacht van de Giants, voor 13.500 toeschouwers in het Sportpaleis. Na deze zesde overwinning op rij in Elite Gold zijn de Sinjoren meteen verzekerd van de tweede Belgische plaats in de BNXT League. Dit geeft hen niet alleen recht op thuisvoordeel in de kwartfinales van de play-offs, maar ook in een eventuele halve finale.

Telenet Giants Antwerp schitterde collectief in de eerste helft. Justice Sueing had een geweldige dunk, Jo Van Buggenhout zorgde voor assists en ook Keevan Veinot was lekker speels. Dit betekende dat de Sinjoren met een voorsprong van 45-23 de rust in gingen na een voorsprong van 20-14 na het eerste kwart en na een schitterende eerste helft.

De Antwerpse ploeg was in de tweede helft minder alert. Vooral aanvallend ging het niet zo goed en Landstede Hammers Zwolle steeg naar een stand van 54-39. Ook het laatste kwart was van de Nederlanders. De zege van Telenet Giants Antwerp kwam echter niet meer in gevaar. Jean-Marc Mwema met een triple en Nikola Jovanovic met een dunk stelden de zege van Antwerp veilig na een intens laatste kwart met 58-48.

Telenetgiganten Antwerpen-Landstede verslaan Zwolle met 69-59

Kwarts: 20-14, 25-9, 9-16, 15-20

Telenet Giants Antwerpen: Tallir 0, Veinot 11, Van Buggenhout 5, Van Cleemput 2, Sueing 12, Willems 0, Schoepen 9, Rogiers 3, Mwema 6, Jovanovic 8, Kreuser 5, Bolton 8

Landstede Zwolse hamers: Van Der Plas 2, Turpijn, Stolk 20, Pagenkoph 15, Kozak 0, Bleshaar 4, Dickerson 8, Hoeve 4, Ekamba 6, De Vaal 0