Hoofddorp versloeg ook De Zouaven in een opmerkelijke doorbraak

Gerard Klaver

Hoofddorp

Eersteklasser Hoofddorp lijkt uit de as te zijn herrezen. De ploeg van coach Jorg Smeets won de doordeweekse wedstrijd tegen De Zouaven (2-0) en maakt enorme vorderingen.

Nu Hoofddorp uit de laatste vijf wedstrijden twaalf punten wist te pakken, lijkt directe degradatie te zijn vermeden. Door de aangescherpte degradatieregeling (de onderste twee ploegen degraderen, de drie ploegen erboven spelen de play-offs) zal handhaving een flinke klus worden, maar toch is er vooruitgang te merken.

Periodetitel

Het interessante is dat Hoofddorp samen met AGB zelfs aan de leiding staat in de strijd om de titel van het tweede seizoen. Als die prijs daadwerkelijk wordt binnengehaald, zal hij eerst op safe moeten spelen om mee te kunnen doen aan die promotiestrijd.

De ploeg boekte vrij eenvoudig de overwinning tegen De Zouaven, al kwam die pas in de laatste twintig minuten. Verdediger Junior Driessen zette in de 72e minuut al van verre in en tot zijn verbazing kreeg hij gelijk (1-0), in blessuretijd scoorde Stanley van den Assem alleen en maakte er 2-0 van.