‘We gaan naar Europa’ – Al het nieuws uit Enschede

Sport

Enschede – ‘Let’s go to Europe’, zong het publiek woensdagavond in De Grolsch Veste. FC Twente versloeg Almere City met 3-1 en stelde daarmee met acht Europese wedstrijden tegen acht verschillende rivalen minimaal de vierde plaats en de groepsfase van de Europa League veilig. Het behalen van de derde plaats is de volgende missie, met plaatsing voor de voorronde van de Champions League.
Mathias Kjölö was tegen Almere de ‘koning van de wedstrijd’. De Noor scoorde in de 11e minuut van buiten het strafschopgebied de 1-0. Het was zijn eerste doelpunt voor Twente. De 2-0 kwam in de 52e minuut van de hand van Sem Steijn, al keurde scheidsrechter Ingmar Oostrom eerst het doelpunt af wegens buitenspel. De VAR zag dat de bal van de rivaal kwam.
Na de verrassende 2-1 voorsprong van invaller Kornelius Hansen in de 73e minuut (tweede schot van Almere op doel) verhoogde Daan Rots de stand naar 3-1 na voorbereidend werk van Ricky van Wolfswinkel en invaller Younes Taha. Coach Joseph Oosting werd tijdens de ereronde speciaal welkom geheten door Vak P-fans.

Twente speelt nog drie wedstrijden: uit tegen AZ, thuis tegen Volendam en uit tegen PEC Zwolle. Het verschil met AZ bedraagt ​​nu 8 punten in het voordeel van Twente, maar AZ heeft nog speeldag 31 te spelen, uitwedstrijd tegen NEC.