Dubbele Marokkaanse triomf in Enschede

De 54e editie van de marathon van Enschede, die afgelopen weekend plaatsvond, stond in het teken van Marokkaanse lopers.

Taoufik Allam won de herenrace in een tijd van 2 uur, 8 minuten en 58 seconden. Hij liet de Keniaan Noah Kipkemboi en de Ethiopiër Tafere Adisu achter.

Marokko won ook de damesrace. Oumaima Saoud finishte in 2 uur, 27 minuten en 16 seconden. Ze versloeg de Keniaanse Caroline Jepchirchir en de Mexicaanse Risper Byaki. Het is voor het eerst dat Marokko de marathon van Enschede voor zowel mannen als vrouwen wint.

De overwinning op de halve marathon bij de mannen ging naar Martijn Oonk. Maar dat verliep niet zonder problemen. Sommige lopers werden de verkeerde kant op gestuurd en daarom hebben ze een stuk afgesneden. Oonk kwam als vierde over de finish, maar wist al dat hij gewonnen had. De jury besloot later hetzelfde.