De Weide vr1 kan de ZAC vr1 in Zwolle niet weerstaan

Op een regenachtige zaterdagmiddag speelde De Weide VR1 een uitwedstrijd tegen ZAC VR1, wat resulteerde in een klinkende overwinning voor de Zwolse dames.

Al vroeg in de wedstrijd wist ZAC op voorsprong te komen dankzij een steekpass die de 1-0 opleverde. Kort daarna verdubbelde ZAC de voorsprong naar 2-0 met een schot in de verre hoek.

De Weide zocht nog ritme in haar eigen spel toen Annemiek de Boed het spel nieuw leven inblazen met een prachtig afstandsschot vanaf 25 meter over de doelman, 2-1. De groenwitten probeerden meer druk te zetten om weer in de wedstrijd te komen, maar ZAC hield stand. Vlak voor rust kreeg ZAC net buiten het strafschopgebied een vrije bal, maar doelman Imre Bouwland wist hem direct te vangen.

Balbezit

Na rust kwamen beide ploegen strijdend uit de kleedkamer, maar ZAC wist het balbezit te behouden. In de 60e minuut profiteerde ZAC van de omzet van De Weide en wist de voorsprong uit te breiden naar 3-1. Kort daarna kwam de wedstrijd ten einde dankzij een vrije bal die over de verdediging van De Weide ging en liep de stand op naar 4-1.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 5-1 overwinning voor ZAC, die nog kans maakt op het kampioenschap. De Weide heeft de komende twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd van 11 mei tegen koploper Bergentheim.