In beeld: HC Zwolle heren verliest in Roden, vrouwen herwinnen de derde plaats

HC Zwolle verloor zondag met 1-0 in Drenthe. De inwoners van Zwolle degradeerden afgelopen seizoen uit de overgangscategorie. De nederlaag bij Roden heeft ervoor gezorgd dat de Blue Fingers volgend seizoen weer in de eerste divisie spelen.

In de eerste helft was het duidelijk dat het een lastige middag zou worden voor de Zwolse ploeg. Er zat weinig ritme en snelheid in de wedstrijd en er werden veel fouten gemaakt. Roden creëerde de meeste kansen en strafcorners. De verdediging van Zwolle wist een doelpunt van de tegenstander te voorkomen. Bij rust stond de stand op 0-0.

Na rust leek Zwolle zich met grote kansen te herstellen en scoorde de eerste strafcorner van de wedstrijd. Deze opstanding was echter van korte duur. Er gebeurde weinig aan beide kanten en de wedstrijd ging richting een 0-0 stand. Roden wist echter uit de strafcorner te scoren, die via de Zwolse uitloper van richting veranderde. Dit was een grote vreugde voor het lokale team, dat een goede stap zette om hun leven te redden.

Gemiste kansen
“Het is jammer dat we tegen een speler van laag niveau de play-offs of zelfs het kampioenschap uit het oog zijn verloren”, zegt HC Zwolle-doelman Jan Jurre Makaal. “Die ambitie wordt wellicht voor volgend jaar opgeschort. Helaas is de competitie voor ons voorlopig voorbij.”

Dames, meer geluk.
De sterkste damesploeg van HC Zwolle pakte gisteren drie punten na de ramp van vorige week. De ploeg verloor vervolgens onnodig van degradatiekandidaat Rosmalen. Het Zwolse dameshockeyteam zakte daarmee naar de vierde plaats in de overgangscategorie. Dit gaat in tegen de wensen van hockeyers, die hun aanmelding in de transitiecategorie al hebben veiliggesteld.

“We gaan er alles aan doen om ons doel te bereiken”, zei Megan de Gunst vorige week. “Dat is de derde plaats in de competitie.” Deze ambitie is tot nu toe gerealiseerd dankzij de 1-3 overwinning op de Terriërs in Heilo.

Beide ploegen spelen zondag thuis op sportpark Het Hoge Laar. De dames staan ​​om 12:45 uur tegenover Houten. Twee uur later strijden de ridders tegen Amersfoort.