Vrouwen 2B/2C: Forum Sport wint doelpuntrijk duel tegen Kloetinge

In de uitwedstrijd in Kloetinge zette Forum Sport een voetbalshow op poten en verliet het veld met een duidelijke 3-8 overwinning. Ariston’80 kon de Voorburgse leider niet helpen. XerxesDZB vuurde een half dozijn treffers af op de studenten.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

Voorholte VR – RKAVV VR

De RKAVV kon niet oprukken naar Voorhout. In de blessuretijd van de eerste helft nam Foreholte een 1-0 voorsprong. Al in de tweede helft van de wedstrijd pakte Foreholte de wedstrijd: 2-0.

2e klasse C

Kloetinge VR – VR Sportforum

Kloetinge scoorde in thuiswedstrijden de meeste punten en kwam na vijf minuten spelen op een 1-0-voorsprong. Forum Sport werd meteen wakker en kreeg de ene kans na de andere. Het was echter nodig om tot de 35e minuut te wachten totdat Taria Doornkamp er 1-1 van maakte. Kort daarna kreeg Doornkamp opnieuw gelijk: 1-2. Met een vrije trap maakte Kloetinge vlak voor rust opnieuw gelijk: 2-2.

In de tweede helft kwam er eentje los Sportforum (foto) van coach Marco Sloos met uitstekend gecombineerd voetbal. In een storm over het doel van Kloetinge scoorden Ginger Wouters (2x), Eline Hoogteijling (2x) en Traia Doornkamp: 2-7. Na een doelpunt tegen te hebben gekregen uit een penalty ging de eindstand naar Roxanne Vissers die de stand op 3-8 maakte.

VRIJDAG SEPTEMBER – VVAC VRIJDAG

Op eigen terrein vergat de SEP zichzelf te belonen in vergelijking met de VVAC. De Delftenaren kwamen twee keer op voorsprong door doelpunten van Nina de Letter en Annemijn Kreffer, maar in beide gevallen kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte: 2-2.

DSVP VR – SSS VR2

DSVP was de eerste helft op de eigen helft volop in de aanval, maar pas negen minuten voor rust konden zij het eerste doelpunt maken. Stella van Oostrom kon dankzij een bal van Geena Toussaint de bal in het doel schieten: 1-0. Op slag van rust stond de stand al op 2-0. Toussaint was opnieuw de leider, nu was Nienke Roos de doelpuntenmaker. DSVP domineerde in de tweede helft, maar opnieuw werd er lange tijd geen doelpunt behaald. In de 79e minuut maakte Luna Schipma er 3-0 van. Het laatste woord was Geena Toussaint, die in de slotfase de finale met 4-0 scoorde.

Ariston’80 VR – JerjesDZB VR

Ondanks de zware nederlaag konden de studenten de sterke XerxesDZB redelijk bijhouden. Ariston’80 kreeg ook enkele kansen om te scoren, maar wist deze niet te benutten. De Rotterdamse spits strafte genadeloos de fouten van de Ariston’80-defensie af. Na een stand van 0-4 bij de rust eindigde de wedstrijd in 0-6.