1e klasse C: TAC’90 wint in extra tijd het duel tegen SV Den Hoorn

Voor zowel TAC’90 als Den Hoorn was de inzet hoog. Beide ploegen moeten vrezen voor directe degradatie en kunnen dus profiteren van de punten. Pas in een spannende slotfase werd de wedstrijd beslist.

Tekst: Alex Pronk | Foto’s: Sander de Hollander

De wedstrijd begon bijna veertig minuten later dan gepland omdat de sokken van beide ploegen niet van elkaar te onderscheiden waren en SV Den Hoorn nieuwe sokken moest halen.

In de vierde minuut van de wedstrijd kreeg TAC’90-verdediger Mounir Faloun zijn eerste kans. Beide ploegen waren van plan een prima wedstrijd te spelen, maar echte kansen konden ze lange tijd niet creëren.

Ruim een ​​half uur later schoot Guy van Welij van ver op de verre paal van het Haagse doel. De bal stuiterde via de korte paal op het veld. In de tweede minuut van de verlenging liet Nuno Laguna Burgos de doelman van TAC’90 geen opties meer over. Zijn schot werd van de doellijn weggewerkt door verdediger Marlito Ascencao, waardoor de teams op 0-0 stonden.

In de tweede helft werkten beide ploegen hard, maar kenden ook veel wissels. In de 55e minuut lanceerde invaller Yorick de Looff Mohamed el Osrouti. De 32-jarige aanvaller schoot op prachtige wijze achter doelman Erwin van der Windt aan: 1-0. SV Den Hoorn zette vervolgens de thuisploeg onder druk en kreeg diverse kansen. Invaller Kay Zhé van Es schoot van dichtbij in de handen van doelman Dion van Wijk (volgend seizoen doelman van SV Den Hoorn). Kort daarna redde Van Wijk ook een schot van Laguna Burgos. Daarna waren er kansen voor beide ploegen.

Met nog een kwartier te gaan beging Mounir Faloun een domme overtreding op het middenveld, wat hem zijn negende gele kaart van het seizoen en een schorsing opleverde in de daaropvolgende wedstrijd tegen FC Skillz. De angel zat in zijn staart. Mounir Faloun kreeg in de 86e minuut druk op de achterlijn en verloor de bal van Kay Zhé van Es, die de bal in het vijfmetergebied terugspeelde. Met veel moeite scoorde invaller Félix Nijman de gelijkspel: 1-1.

Eén minuut na blessuretijd kon aanvoerder Randall Labordus Kenan Dagsoy inhalen. Dagsoy liet vervolgens Mohamed el Osrouti de winnende treffer maken: 2-1.