2e klasse D: OLIVEO verliest punten, Monster wint Westlands meeting

Sportclub Monster blijft na de overwinning op buurland Verburch de belangrijkste kandidaat voor promotie naar de eerste divisie. OLIVEO kon de wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek niet winnen. Westlandia ging ook akkoord met een gelijkspel tegen HBSS.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Dennis Jouvenaar

Monstersportclub – Verburch

Verburch kreeg de eerste kans in de derby op het Sportpark Polanen, maar zag de bal van de doellijn worden weggehaald. Na ruim twintig minuten spelen kon de thuisploeg de eerste kans benutten. Jordi van Maanen schoot laag in de hoek en drie minuten later maakte hij er ook 2-0 van. Vlak voor rust keerde de spanning terug, nadat Vince van der Knaap vanaf de stip de 2-1 scoorde. (Foto’s door sc Monster-Verburch verschijnen later)

Halverwege de tweede helft maakte Sportclub Monster er 3-1 van dankzij een doelpunt van Jesper Warbout. De weerstand van de ploeg van coach John Zuijderwijk was gebroken. Bryan Hogervorst en Andreas van Harinxma verhoogden de score naar 5-1.

OLIJF – Neptunus/Schiebroek

De club van Pijnacker kon Neptunus-Schiebroek niet verslaan. De wedstrijd eindigde op 1-1. Ondanks het puntenverlies zet OLIVEO de strijd om de titel van de derde periode voort. (Foto’s hieronder: Dennis Jouvenaar-SportSnap.nl)

HBSS – Westlandia

In Schiedam had de thuisploeg de beste start, maar kon niet scoren. Westlandia nam vervolgens het heft in handen en dacht via Vince Olsthoorn de score te kunnen openen. De scheidsrechter oordeelde dat een HBSS-verdediger de bal binnen en niet achter de doellijn wegwerkte. Uiteindelijk was het HBSS die scoorde en met 1-0 aan de thee ging. Vijf minuten in de tweede helft kon Merlijn Steenman opschuiven richting het HBSS-doel. Steenman bereikte Tim van der Voort, die de 1-1 wist te scoren. Beide ploegen kregen daarna kansen om het winnende doelpunt te scoren, maar wisten dit niet succesvol af te ronden.

(Meer foto’s OLIVEO-Neptunus/Schiebnroek via SportSnap.nl)