3e klasse A/B: BSC’68 maakt kans op het kampioenschap, overwinning voor HMSH

In 3A boekte BSC’68 een ruime overwinning op als laatste geplaatste Zevenhoven. Door de nederlaag bij Koudekerk is BSC’68 slechts één punt verwijderd van de eerste plaats. In 3B was Graaf Willem II VAC te groot voor DSVP en scoorde HMSH belangrijke punten tegen Blauw-Zwart. PGS/VOGEL heeft Ariston’80 neergehaald.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

BSC’68 – Zevenhoven

BSC’68 begon sterk aan de wedstrijd tegen Zevenhoven. Twee minuten later loste Guido de Peinder een schot. De doelman had geen controle over de bal en de stand was 1-0. Kort daarna schoot Romé Thies raak: 2-0. Zevenhoven keerde even terug in de wedstrijd en maakte er na een hoekschop 2-1 van, maar voor rust was het al 3-1 dankzij Joep van Straalen. In de tweede helft rondde BSC’68 de klus op meesterlijke wijze af. De kopbal van Van Straalen werd gered door de doelman van Zevenhoven, maar Lijon Korving maakte er al snel 4-1 van. Guido de Peinder bepaalde via een strafschop de eindstand op 5-1.

3e klasse B

Graaf Willem II VAC – DSVP

Het team van de coach trad op in de Roggewoning Jan de Jong (foto) Uitstekende resultaten in de maximale match met DSVP. Voor rust was Graaf Willem II VAC op een 2-0 voorsprong gekomen dankzij twee doelpunten van Leo Dijkhuizen. In de tweede helft verhoogden Brian de Jong, Rico de Boer en Jacky Adam de score naar 5-0. Dankzij deze overwinning blijft Graaf Willem II VAC aan de leiding in het klassement.

PGS/VOGEL – Ariston’80

Na een puntloze reeks wist PGS/VOGEL eindelijk weer drie punten te scoren. De thuisploeg won de wedstrijd op basis van inzet en mentaliteit. Nadat de stand bij rust 0-0 was, scoorde Mario van Duinen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Blauw Zwart – HMSH

HMSH nam afgelopen zaterdag afscheid van coach Faizel Soekhai na de nederlaag tegen Laakkwartier. Onder leiding van Frans Kos kon een overwinning op Blauw-Zwart worden behaald. Hamza Chiki en Romario Calvin bezorgden HMSH een 0-2-voorsprong. Ali Abbach bracht Blauw-Zwart nog voor rust terug in de wedstrijd: 1-2. In de tweede helft waren er geen veranderingen in de score.