3e klasse B: Full Speed ​​tegen Duindorp SV haalt het einde niet

De leider, graaf Willem II VAC, behaalde een grote overwinning op DSVP, maar kon zich niet verder van Wilhelmus distantiëren. De Voorburgers wonnen het wegduel bij Concordia. HMSH scoorde in Wassenaar drie belangrijke punten. Schipluiden en KMD kwamen tot een gelijkspel.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Alex Pronk

Concordaat – Willem

Concordia profiteerde op eigen veld van de wedstrijd tegen de Wasps. Na de 1-0 van Benjamin Groen wist Wilhelmus de gelijkspel te scoren: 1-1. Concordia herstelde zich goed en kwam weer op voorsprong door een doelpunt van Rens Sandell. De Delftenaren bleven niet kalm onder de druk van Wilhelmus en zagen de bezoekers dankzij individuele fouten de zege pakken: 2-3.

Schipluiden – KMD

Er kwam geen winnaar uit de regionale derby. De Wateringers openden in de eerste helft de score dankzij Dennis van Straten. Na de doelpuntenwissel bracht Rob Langstraat Schipluiden dichterbij: 1-1.

Laakkwartier – DWO

DWO behaalde een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Na slecht defensief werk van Laakkwartier kon Windt’s Kurtley de 0-1 scoren. Een schot van Rosalía Gennaro resulteerde dankzij een redding van de Haagse doelman niet in het tweede doelpunt van Zoetermeer.

Voor rust waren er nog kansen voor beide ploegen, maar de stand bleef 0-1. In de tweede helft stond het 0-2 dankzij een eigen doelpunt van Laakkwartier, dat de koers daarna niet meer kon veranderen.

Op volle snelheid – Duindorp sv

De bezoekers begonnen voortvarend en kwamen op 0-2 dankzij doelpunten van Michel van Baaren en Ricardo Steinhouwer. Tien minuten voor rust keerde Full Speed ​​dankzij George Thoen terug in de wedstrijd: 1-2. De thuisploeg kwam vervolgens op gelijke hoogte door een doelpunt van Brian Koste: 2-2. Duindorp SV had alle wissels al benut en zag een speler geblesseerd raken nadat hij een bal in zijn gezicht kreeg. Duindorp SV-coach Martin Abbenhuis wilde de duizelige speler vervangen, maar mocht niet. De scheidsrechter vond dat het allemaal niet snel genoeg ging en besloot de wedstrijd stil te leggen. Een speler van Duindorp SV kreeg een rode kaart vanwege ontsteltenis. De wedstrijd werd niet hervat en zal later moeten worden gespeeld.