Een zeer omstreden maar verdiend punt voor PEC Zwolle in Nijmegen

Zwolle – Een waardevol punt is het resultaat dat PEC Zwolle behaalt uit het bezoek aan NEC in Nijmegen. De Zwolse ploeg kwam dankzij Thomas Lam op voorsprong, kreeg vlak na rust twee tegentreffers te verwerken, maar herstelde zich dankzij een doelpunt van Ody Velanas: 2-2.

Prachtig doelpunt van Lam

PEC Zwolle moest het in Nijmegen doen zonder de zieke Eliano Reijnders en degenen die al een tijdje geblesseerd waren. Tegen de bekerfinalist presteerde PEC echter goed. Sterker nog, in de tiende minuut kwamen de Zwolse ploegen op brute wijze op voorsprong. Younes Namli had de bal aan de rand van het gebied en kon niet scoren. Daarom besloot hij Thomas Lam te vertrouwen. Een slechte keuze was het niet, want de verdediger schoot vernietigend achter Jasper Cillessen aan: 0-1.

Grote dader

Ook in het rest van de eerste helft hebben de mannen van Johnny Jansen hard gevochten. Soms te veel, vond het Nijmeegse publiek. Maar door goed verdedigend spel kreeg PEC nauwelijks een kans tegen. Kodai Sano dwong Jasper Schendelaar tot een knappe redding, maar de bal werd uiteindelijk van richting veranderd door de doelman. Uit de hoekschop kopte voormalig Blauwvinger Philippe Sandler richting doel, maar ook die poging werd door Schendelaar van richting veranderd. Bovendien kreeg de PEC betere kansen, met pogingen van onder meer Lennart Thy.

Verdrietig vanuit de kleedkamer

Direct na rust scoorde NEC, Koki Ogawa kreeg de bal achter Schendelaar. Kort daarna was het Ody Velanas die na een fraaie pass van Namli een uitgelezen kans kreeg om er 1-2 van te maken, maar hij schoot recht op doelman Cillessen af. De situatie bleek bitterder, want de thuisploeg kreeg op de tegenaanval een penalty toegekend. En die gouden kans vanaf elf meter werd benut door Ogawa.

gerepeteerd

Velanas was halverwege de tweede helft belangrijk, want hij scoorde uit een goed ingestudeerde vrije trap. Namli pakte een afgeweken tikje op, waarna de Nederlandse Griek kon afmaken: 2-2. De wedstrijd viel even later stil, tot het laatste kwartier. Schendelaar moest twee keer in actie komen na pogingen van Tjaronn Chery en Bram Nuytinck en reageerde ook op het schot van Robert González. PEC Zwolle overleefde tot ver in de extra tijd, maar overleefde ook met groot vakmanschap.

Volgende week wordt de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC gespeeld, waardoor de competitie een week wordt stilgelegd. Op zondag 28 april spelen wij om 12.15 uur Overijssels tegen Heracles Almelo.

NEC Nijmegen – PEC Zwolle: 2-2 (0-1).

Kijkers: 12.540

Scheidsrechter: Perez

Gele kaarten: Hoedemakers, Sandler (NEC Nijmegen), Velanas, Mac Nulty, Czyborra (PEC Zwolle)

Opstelling NEC Nijmegen: Cillessen, Pereira, Sandler, Hoedemakers (81. Zeug), Chery, Hansen (64. Baas), Nuytinck, Ogawa, Sano, Verdonk, Proper (32. González)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (87. Czyborra), El Azzouzi (86. Van der Haar), Krastev, Velanas, Namli (87. Fontana), Thy, Van der Water (77. Vellios)