Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend stond er een echte Delftse derby op het programma met Full Speed ​​- Concordia in de derde klasse B. Daarnaast kwam Wippolder op het eigen veld uit tegen VELO en stond er ook een Delftse derby op het programma Nootdorp met RKDEO tegen Nootdorp. !

Het Full Speed ​​van coach Frank Verhaar heeft al drie wedstrijden op rij verloren en stevent af op een nieuwe degradatie. In de thuiswedstrijd tegen Concordia telden alleen de drie punten, maar rivaal Concordia reisde na de 3-0 overwinning op KMD met veel vertrouwen af ​​naar het sportpark Kerkpolder. In de eerste helft kwamen beide ploegen ondanks een strafschop voor Concordia niet tot scoren. Ook Full Speed ​​kwam in de tweede helft niet tot scoren, maar ook Concordia leek vanmiddag niet tot scoren te kunnen komen. In de slotfase besliste Dirk Nederhof echter plotseling de wedstrijd in het voordeel van Concordia. Drie hele belangrijke punten voor Concordia, opnieuw een teleurstellend resultaat voor Full Speed.

Wippolder
De Wippolder van coach Mark Moen verloor vorige week met 3-2 op bezoek in Nootdorp en wilde tegen VELO uiteraard weer op eigen veld verenigen. Om de strijd om het kampioenschap voort te zetten kon het team zich geen nieuwe valse stap veroorloven. Wippolder begon goed aan de eerste helft, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Ondanks het overwicht in de eerste helft gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in. Na rust konden de bezoekers meer aanvallen, wat in de vijftiende minuut tot 0-1 leidde via Vincent van Egmond. Dit was voor VELO een signaal om verder te gaan, want enkele minuten later stond het 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Na een door Wippolder afgekeurd doelpunt wisten de bezoekers uit Wateringen in het eindtoernooi zelfs een 0-5 overwinning te boeken. Door deze nederlaag lijkt het kampioenschap een onmogelijke opgave, met vijf punten achterstand en nog één wedstrijd gespeeld.

Derby
Nootdorp heeft de afgelopen weken grote stappen gemaakt in de eerste divisie C. Van de laatste zes wedstrijden zijn er minimaal vier gewonnen en geen enkele verloren! Rival RKDEO doet het nog steeds goed, maar wacht nu acht wedstrijden om te winnen. De bezoekers kwamen al in de tiende minuut op een 0-1-voorsprong dankzij een doelpunt van Job Verhagen. Ondanks deze achterstand gaf de thuisploeg niet op en scoorde Sven van Noppen in de vijftiende minuut de gelijkmaker. Hierna ging RKDEO op zoek naar de voorsprong, maar Nootdorp hield stand en wist met een stand van 1-1 de rust in te gaan. Na rust kreeg RKDEO nog enkele kansen, maar na ongeveer twintig minuten was het Nootdorp dat dankzij Peter Lomonaco op een 1-2 voorsprong kwam. Hierna kon RKDEO niet meer scoren, waardoor de bezoekers de drie punten pakten. Nootdorp is gestegen naar de tiende plaats, RKDEO staat zesde.