Goed herstel voor dameshockey MHC Wijchen

Het dameshockeyteam van MHC Wijchen heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Oirschot. In de uitwedstrijd tegen HCAS, de nummer 7 van de competitie, behaalden zij een fraaie 4-2 overwinning.

De focus ligt nu op de wedstrijd van aanstaande vrijdag: de vrouwen spelen de bekerkwartfinale tegen De Reigers uit Hoofddorp.

Meer grip

In Asten tegen HCAS kende Wijchen een goede start. Ondanks het vele balbezit werd er weinig gecreëerd en werd de thuisploeg na defensief gebrek aan aandacht als eerste gevaarlijk. Daarna ging het spel heen en weer, maar doelpunten vielen er niet.

Opwarming voor de wedstrijd tegen HCAS. Foto: MHC Wijchen

In het tweede kwart herwon Wijchen de wedstrijd en wist meerdere kansen te creëren. Deze werden niet verzameld, waardoor de stand 0-0 was.

Bouwen op

Na de pauze wist Wijchen dankzij Fleur Theunissen en Dominiek Rutten een goede voorsprong te nemen. In het laatste kwart maakte de thuisploeg er 1-2 van. Fientje Smits wist echter na een goede aanval de derde voor Wijchen te scoren: 1-3.

Dit doelpunt gaf Wijchen te veel vertrouwen, want vanaf het begin was het HCAS dat wist te scoren. Echt spannend werd het echter niet, want een nieuw doelpunt van Smits zette de eindstand op het scorebord: 2-4.