NEC en PEC Zwolle in evenwicht

Voor het eerst dit kalenderjaar behield NEC geen drie punten in een thuiswedstrijd. PEC Zwolle hield de Nijmeegse ploeg met 2-2 in het Goffertstadion. Koki Ogawa was met twee doelpunten in vijf minuten van grote waarde voor zijn ploeg.

Een grote opsteker voor trainer Rogier Meijer, die deze week zijn contract bij NEC met een jaar verlengde tot de zomer van 2025, was de aanwezigheid van Dirk Proper. De 22-jarige middenvelder raakte eind februari geblesseerd in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam en keerde in de wedstrijd tegen de Zwolse ploeg terug in de basiself. Proper werd na ruim een ​​halfuur spelen vervangen door Rober González.

Vroege tegenslag

NEC stond op dat moment met 0-1 achter. Uit het niets kwam PEC Zwolle na tien minuten op voorsprong in het Goffert Stadion. Een zondagsschot van verdediger Thomas Lam vloog achter Jasper Cillessen de kruising in. Daarna duurde het lang voordat NEC de eerste kans wist te grijpen.

De twee Japanners van de Nijmeegse ploeg waren voor rust dichter bij de gelijkmaker. PEC-doelman Jasper Schendelaar redde een schot van Kodai Sano knap en reageerde ook op de kopbal van Ogawa uit de daaropvolgende hoekschop. In de door talrijke overtredingen van de gasten vaak rustige eerste helft stond Cillessen daarentegen ook twee keer het doelpunt in de weg.

Dossier

NEC kwam de tweede helft echt fantastisch uit de kleedkamer. Een perfecte voorzet van González werd dit keer achter Schendelaar gekopt door Ogawa. Het doelpunt van de spits is historisch voor de Nijmeegse ploeg: nooit eerder wist NEC zoveel doelpunten (59) te scoren in een Eredivisie-seizoen (het vorige record stond op 57 doelpunten in het seizoen 2010-2011).

Nog geen vijf minuten later barstte het feest los op de tribunes van het Goffertstadion. Met een omgezette strafschop scoorde Ogawa zijn tweede van de middag en tiende van het seizoen. Terwijl de fans niet konden stoppen met zingen, moest NEC aandachtig blijven voor de bezoekers, die meerdere keren gevaarlijk dichtbij kwamen.

De Nijmeegse ploeg was enkele keren succesvol, maar kreeg in de 68e minuut tegen.deze de gelijkspel in één minuut. Odysseus Velanas schoot hard raak na een korte vrije trap van Younes Namli. Het team van Meijer voerde het spel op op zoek naar de overwinning. Tjaronn Chery en Bram Nuytinck deden goede pogingen, maar kregen de bal er niet in.

Door het gelijkspel tegen PEC Zwolle zakken de rood-groen-zwarten naar de zesde plaats in het klassement, één punt achter Ajax. Alle NEC-spelers zijn nu gefocust op de bekerfinale tegen Feyenoord aanstaande zondag (18.00 uur). De Nijmeegse driekleur gaat in De Kuip proberen de eerste ananas uit de clubgeschiedenis te veroveren.