Dames 3e klasse E/G: Grote overwinningen voor Sportclub Monster en SV Den Hoo

Bij de dames ADO Den Haag 2 verspeelde voor het eerst punten. Tegen Berkel 2 kwamen de Haagse ploegen niet verder dan een gelijkspel. SV Den Hoorn versloeg KMD met grote cijfers en Sportclub Monster kende DSO geen genade.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

FC Rijnvogels VR 2 – Voorschoten’97 VR

Voorschoten’97 moest diep het hoofd buigen tegen het tweede elftal van FC Rijnvogels. In Katwijk moest de groengele formatie zich met 6-1 overgeven.

3e klasse G

Berkel VR2 – ADO Den Haag VR2

ADO-kampioen Den Haag 2 kende een goede start tegen Berkel 2 en kwam na zes minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Inge van Lenthe. Bijna een half uur later kwam de thuisploeg gelijk. De stand van 1-1 bleef tot het laatste fluitsignaal ongewijzigd. Eerste puntenverlies voor de Haagse vrouwen in deze competitie.

SV Den Hoorn VR – KMD VR

SV Den Hoorn consolideerde hun tweede plaats met een monsterzege op KMD. Na acht minuten kwam de ploeg van coach Mitchel Schulte op voorsprong op het scorebord door een doelpunt van Jasmina Hadzimusic. Al na vijf minuten in de tweede helft maakte Nina van der Velden er 2-0 van en tien minuten later werd het uit een vrije trap 3-0. Toen vielen de doelpunten als rijpe appels uit de boom. Fleur Kiezeling bracht KMD terug naar 3-1, maar daarna verhoogden Nicole van Schie, Nika Derwort, Sibel Tezkan en Jasmina Hadzimusic de score naar 7-1. Nicole van Schie had het laatste woord en zette de eindstand op 8-1.

Monster VR-sportclub – DSO VR

Sportclub Monster spaarde kosten noch moeite in de eerste helft van de DSO, die zware schade opliep. In de eerste tien minuten scoorden Jade van Ruijven en Sascha Meijer al en schoten vervolgens Julia Kagie (foto) (2x), Karima Ouf en Jade van Ruijven completeren half dozijn: 6-0. Na de doelpuntenwissel konden de Westlandse vrouwen nog eens vier doelpunten bijschrijven. Jade van Ruijven zorgde voor de eindstand van 7-0 en 10-0. Sascha Meijer tekende voor de twee tussendoelpunten.

FC’s-Gravenzande VR – Die Haghe VR

Die Haghe kenden een slechte dag tegen de Westlandse vrouwen, die op voorsprong kwamen via een vrije trap van Sophie van Spronsen. In de tweede helft kwamen Die Haghe dankzij Rubi Munier weer in de wedstrijd: 1-1. FC ‘s-Gravenzande nam vervolgens de wedstrijd in handen. Vienna Warbout scoorde tweemaal en stelde een 3-1 overwinning veilig.