Eerste klasse C: Forum Sport verslaat SV Den Hoorn en versterkt haar leiderschap

Voor zowel SV Den Hoorn als Forum Sport was het een zeer belangrijke wedstrijd. Forum Sport, sinds vorige week trotse leider van de eerste divisie C, heeft geen goede herinneringen aan de voorgaande wedstrijden tegen SV Den Hoorn. De laatste drie wedstrijden gingen verloren.

Tekst: Jean Nederlof | Foto’s: Franca Dobbe

Het doel was uiteraard om die streak te doorbreken en met een overwinning terug te keren naar Voorburg. SV Den Hoorn bevindt zich op zijn beurt in de gevarenzone en heeft de punten hard nodig. Vorige week wonnen ze bij Voorschoten’97 en dat gaf hoop. De weersomstandigheden waren uitstekend, er was veel belangstelling en een wedstrijd waar veel op het spel stond. Dit zijn de ingrediënten van verdriet.

Nog geen vijf minuten waren ze in de wedstrijd toen Forum Sport al op 0-1 stond. Haitam el Marid stuurde de snelle linksvoor Jerone Goodett diep. Hij pakte de bal goed op, schoof op naar rechts, speelde als verdediger en schoot vanaf rechts hard in de verre hoek. SV Den Hoorn-doelman Erwin van der Windt was kansloos. Een mooi doelpunt: 0-1.

Bouwen op

Dit gaf Forum Sport veel vertrouwen. Ze speelden de rest van de eerste helft met veel meer kracht. Slechts één keer was het spannend toen een zachte terugspeelbal van een van de verdedigers van Forum Sport werd onderschept door SV Den Hoorn. De bal ging naar Nuna Laguna Burgos, die hard tegen de paal schoot. Forum Sport combineerde goed, oogde verdedigend zeer solide en kreeg ook een grote kans toen Nychel L’Ami uit een ingestudeerde hoekschop kwam. Zijn schot was niet sterk genoeg om te slagen.

Na rust probeerde SV Den Hoorn van alles, maar Forum Sport gaf niet toe. Er werd met grote toewijding gevoetbald en de meeste wedstrijden werden gewonnen. Niet altijd mooi, maar ‘zakenvoetbal’. De solide verdediging werd goed beheerd door aanvoerder Nychel L’Ami met een opmerkelijk sterke prestatie aan de linkerkant van Giovanni Qureshi, die is teruggekeerd van een langdurige blessure.

Een twee

In de 62e minuut vergrootte Forum Sport de voorsprong. Via een dubbele muur bereikte de bal de voeten van rechtsaanvaller Hayden Bergen, die keihard binnen schoot: 0-2. Een belangrijk doelpunt voor de Voorburgers. Coach Bas Steffens bracht drie wisselspelers binnen. Forum Sport controleerde de wedstrijd de rest van de wedstrijd en kende geen problemen.

Hoofdscheidsrechter Frank Meeuwenoord liet nog zo’n zes minuten spelen. En in de vijfde minuut extra tijd was het Edoardo Saurwalt (goed als aanvaller, combinerend en reboundend) die Ruben Gyamfi voor de doelman zette. En die kans wist hij te benutten: 0-3. Forum Sport heeft zich dankzij deze overwinning, maar ook door de resultaten van andere competities, als koploper verder gedistantieerd van de concurrentie en staat nu vijf punten voor. Zaterdag ontvangen ze nummer twee FC Skillz op sportcentrum ‘t Loo. SV Den Hoorn op bezoek bij TAC’90.

(Klik HIER voor meer foto’s van SV Den Hoorn-Forum Sport)