3e klasse A/B: Wilhelmus blijft aan de leiding en wint de Ariston’80

BSC’68 behaalde een belangrijke overwinning op ASC in 3A en blijft meedoen aan de promotierace. Wilhelmus behaalde een uitoverwinning op de KMD en blijft druk uitoefenen op de leider, graaf Willem II VAC. Ariston’80 versloeg Schipluiden goed en Duindorp SV versloeg ook Blauw-Zwart.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

ASC-BSC’68

BSC’68 gaf in de eerste helft weinig toe, maar verloor door een inschattingsfout uiteindelijk met 1-0. De bezoekers kwamen goed op voorsprong en waren sterker in de duels. Een harde bal van Lijon Korving werd door de ASC-doelman gegooid en Lucas Plag kon de gelijkmaker scoren: 1-1. Even later werd Korving in de omgeving aangevallen. Lody Dijkhuizen schoot vanaf elf meter in de verre hoek: 1-2. Na de pauze begon de BSC’68 sterk. Doelman Levi Tuijt voorkwam met een prachtige kopbal de 2-2-stand, waarna BSC’68 de wedstrijd op meesterlijke wijze definieerde: 1-2.

3e klasse B

Duindorp sv – Blauw Zwart

Duindorp SV handhaafde de hoop om de play-offs te bereiken met een overwinning op Blauw-Zwart. De ploeg van coach Martin Abbenhuis stond na de eerste helft met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Clay Hoekstra. In de tweede helft kwamen de Wassenaarders op gelijke hoogte door een doelpunt van Quint van der Ploeg: 1-1. Ricardo van Gorsel en Jorden Scherpenzeel bezorgden de thuisploeg uiteindelijk een 3-1 overwinning.

Ariston’80 – Schipluiden

Op het sportcentrum van de TU Delft verdeelden Ariston’80 en Schipluiden in de eerste helft zorgvuldig de vier doelpunten. Michael Jager en Thijs van Vondelen brachten de bezoekers tweemaal op voorsprong in de wedstrijd, maar Karel Wittekoek en Sam Randeraad brachten de studenten weer op gelijke hoogte. In de tweede helft kreeg Randeraad opnieuw gelijk en liet Ariston’80, tot tevredenheid van de coach, toe. Martin de Graaf (foto) – hield alle buit thuis met een 3-2 overwinning.

KMD-Guillermo

In de uitwedstrijd tegen KMD maakte Wilhelmus geen fout en hield de voorsprong tegen Graaf Willem II VAC op twee punten. Bij rust stonden de Voorburgers al op een 0-2 voorsprong. Na de thee wisten beide ploegen één keer het net te vinden, waardoor de eindstand 1-3 werd. Van de kant van KMD was Leandro Havea nauwkeurig in de afronding.