3e klasse B: Nick van der Eijk beslissend voor DSVP, Concordia wint stadsderby

Na de thee maakte DSVP een 0-2 achterstand ongedaan in een 3-2 overwinning op PGS/VOGEL. Leider Graaf Willem II VAC ontving de prijs niet bij DWO, maar won. Laakkwartier haalde eenvoudigweg HMSH in en Concordia duwde Full Speed ​​dieper in de degradatiezorgen.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Rob Romer

DSVP-PGS/VOGEL

In Pijnacker opende Glenn Plum halverwege de eerste helft de score voor PGS/VOGEL. Vladyslav Brytkovski zorgde voor de theepauze voor een tweede doelpunt: 0-2. Na de verandering van doelstelling waren de rollen omgedraaid. Nick van der Eijk scoorde twee doelpunten voor DSVP: 2-2. Van der Eijk was nog niet klaar en voltooide zijn hattrick keurig en bezorgde DSVP een 3-2 overwinning. Door deze overwinning steeg de ploeg van coach Alex van der Harst naar de derde plaats.

DWO – Graaf Willem II VAC

In het eerste halfuur kreeg de koploper een grote kans, maar de bal belandde op de lat. DWO kreeg een paar treiterende klappen, maar erg gevaarlijk werd het niet. De Zoetermeerse ploeg kreeg in het laatste kwartier nog een grote kopkans, maar de stand bleef 0-0. Vlak voor rust zette Jacky Adam Graaf Willem II VAC op voorsprong: 0-1. DWO zocht naar de gelijkmaker, maar vijf minuten voor tijd werden ze verslagen door Leo Dijkhuizen: 0-2.

Op volle snelheid – Concordia

Voor Full Speed ​​lijkt de tweede degradatie op rij dichtbij na een nederlaag in het Delftse duel tegen Concordia. Bij rust hadden beide ploegen nog steeds niet gescoord. Concordia verzuimde een strafschop en diverse kansen te benutten. In de tweede helft kreeg Full Speed ​​een grote kans om er 1-0 van te maken, maar het doelpunt bleef uit. De kansen gingen daarna naar Concordia, die dankzij een laat doelpunt van Dirk Nederhof een welverdiende 1-0 overwinning pakte.

HMSH – Laakkwartier

Laakkwartier dacht al na een minuut spelen te scoren, maar zag het doelpunt van Chris Offerman afgekeurd wegens buitenspel. Ook een tweede doelpunt in de eerste helft kende in de ogen van de scheidsrechter geen genade. Pas in de tweede helft kon Laakkwartier de stand op 0-1 brengen. Rafik Ibrahim scoorde het doelpunt. Ondanks de zeer lange blessuretijd bleef de stand 0-1. Deze overwinning nam de degradatiezorgen van Laakkwartier enigszins weg.