NEC – Voorbeschouwing NEC – PEC Zwolle

NEC-PEC Zwolle. Voor veel fans zal deze wedstrijd vooral bekend staan ​​als “de laatste wedstrijd voor de bekerfinale”, maar voor NEC is het ook simpelweg speeldag 30 van de Eredivisie, de competitie waarin de ploeg nog meedoet aan het Europese voetbal. Het is geen spel om zomaar als tussendoortje te bekijken.

PEC Zwolle staat op de veertiende plaats in de Eredivisie. De inwoners van Zwolle kunnen zich bijna veilig achten voor het schrikbeeld van degradatie waar veel Eredivisie-ploegen deze weken angst voor hebben. Afgelopen weekend won de ploeg van coach Johnny Jansen met 2-1 van Excelsior, dankzij doelpunten van Mac Nulty en Velanas. Een overwinning die zeer welkom was, aangezien PEC de voorgaande acht wedstrijden niet wist te winnen.

Over de wedstrijd die NEC afgelopen weekend speelde hoeven we niemand te vertellen. De 0-3 overwinning op Gelredome zal bij iedereen nog in herinnering blijven. Het voetbal was allesbehalve briljant, maar het fantastische eindresultaat zorgde voor een spontaan feest op het stadionplein toen de ploeg terugkeerde naar het Goffertstadion.

In Zwolle wist NEC dit seizoen met 3-1 te winnen van de tegenstander van vanavond. Elayis Tavsan maakte vlak voor rust de 0-1, waarna Bart van Rooij direct na rust de score verdubbelde. Younes Namli maakte de wedstrijd nog spannender met zijn doelpunt in de 75e minuut, maar in de verlenging maakte Youri Baas de wedstrijd af door de 1-3 te scoren.

De doelpunten voor PEC Zwolle komen dit seizoen vooral van spits Lennart Thy. De Duitser maakte in de competitie al elf doelpunten. Nummer twee op de scorelijst is oud-NEC’er Ferdy Druijf (5 doelpunten), maar hij staat vanwege een knieblessure lange tijd buiten actie. Ook PEC Zwolle-verdediger Sam Kersten speelde in het rood, zwart en groen, al speelde hij alleen voor de NEC-jeugdteams, terwijl NEC-spelers Philippe Sandler en Calvin Verdonk in het verleden voor PEC Zwolle speelden.

NEC moet vanavond bewijzen dat de focus niet ligt op aanstaande zondag, als de ploeg in Rotterdam om de KNVB-beker strijdt. Dus alle aandacht op PEC Zwolle, de punten behouden in Nijmegen en dan een weekje aan de slag om de bekerfinale te bereiken!

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en wordt gefloten door scheidsrechter Dennis Higler. Dit zou goed nieuws kunnen zijn voor NEC, aangezien de koploper dit seizoen al twee keer een wedstrijd in het Goffer Stadion heeft gefloten en NEC beide wedstrijden wist te winnen. Uiteraard is de Goffert weer vol. Degenen die er niet bij zijn, kunnen de volledige game bekijken op het open ESPN-kanaal.