Djopzz Zwolle Topvolleybal en De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht gaan door naar de kwartfinales

aan de knappe Winstreeks tegen Draisma Dynamo, dat ze tien keer op rij wonnen in groep B, kwam donderdagavond ten einde. Djopzz Zwolle Topvolleybal, op bezoek bij Apeldoorn, maakte een achterstand van twee sets goed en won in vijf sets. Draisma Dynamo begon sterk aan de wedstrijd en speelde adequaat en aanvallend veel beter dan de Zwolse ploeg. Vanaf de derde set kreeg Djopzz Zwolle Topvolleybal echter door middel van blocken veel meer controle over het aanvallende spel van de thuisploeg. Dankzij zes blokken van ster Emily Silderhuis (19 punten) en zestien blokken in totaal kwam Djopzz Zwolle Topvolleybal tot een rally en dwong een vijfde set af. De bezoekers maakten na de partijwissel het verschil en Lara Hendricks profiteerde van het eerste matchpoint (25-21, 25-18, 17-25, 22-25, 12-15).

Speciale scorevoortgang
De andere kwartfinale gaat tussen Visser Assen/Sudosa-Desto, derde in groep A, en De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht, tweede in groep B. De toon was goed in de eerste set, want de teams waren aan elkaar gewaagd. tot ver in de twintig punten en setpunten kwamen en gingen. Het was Iris Reinders, die volgend seizoen terugkeert naar Sudosa-Desto, die de genadeslag uitdeelde (32-30). Ook in de tweede set was het verschil minimaal, al hadden de Assenaren wel de comeback en de nodige wissels nodig. Het was echter opnieuw Reinders die de set besliste in het voordeel van de lokale bevolking (25-23).

Twee sets met minimaal verschil, maar in de derde set was er geen spanning. Het Nederlandse Pot Enzo/VV Utrecht liet zich volledig meeslepen en maakte fout na fout. Al na achttien minuten was de uitslag op het scorebord verrassend, aangezien de thuisploeg niet eens tot de dubbele cijfers was gekomen (8-25). Nog gekker was het dat VV Utrecht zich in de vierde set volledig had hersteld. Een snelle voorsprong werd dankzij de service van Marit Pasterkamp geleidelijk uitgebouwd en Visser Assen/Sudosa-Desto kon de Utrechtse ploeg niet meer onder controle krijgen. Kort daarna besliste een fout bij de opslag de wedstrijd (25-16). Marly Bak en Iris Reinders deelden de titel van topscorer (20 punten).

Vervolg kwartfinales
De kwartfinales van de dames worden niet beslist door de beste van drie, zoals bij de heren, maar alleen met een tweeluik met het begin van de gouden set. Volgende week zondag worden de tweede kwartfinales gespeeld. De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht moeten dus twee sets winnen om zich te plaatsen voor de halve finales. Visser Assen/Sudosa-Desto moet met 3-0 of 3-1 winnen om een ​​gouden set te winnen. Djopzz Zwolle Topvolleybal is bij winst verzekerd van een plek in de top vier, ongeacht (vaste) posities. Bij een 3-2 overwinning voor Draisma Dynamo volgt een gouden set. Als Draisma Dynamo met 3-0 of 3-1 weet te winnen, bereiken ze de halve finales.