Feyenoord O21 wint met ruime voorsprong en bereikt de finale van het bekertoernooi

Feyenoord Onder 21 won in een regenachtig Varkenoord met 5-0 van hun teamgenoten van PEC Zwolle. Na afgelopen weekend NEC Onder 21 eenvoudig te hebben verslagen in de competitie, waren de Zwolse ploegen in de halve finales van het bekertoernooi niet sterk genoeg. Jaden Slory was met twee doelpunten weer belangrijk en laat zien dat hij in topvorm is.

Wetende dat PEC Zwolle op de laatste plaats in de competitie staat, was vooraf duidelijk dat de Rotterdammers deze wedstrijd verplicht moesten winnen. De ploeg van Melvin Boel nam deze taak op zich en speelde vanaf het begin goed voetbal. In de 17e minuut kwam Feyenoord op voorsprong met een typisch ‘Nesto Groen-doelpunt’, waarbij de spits de hele verdediging achtervolgt in de hoop een fout te maken. Een paar minuten later verdubbelde Antoni Milambo de voorsprong en het was meteen duidelijk dat het geen lastige middag ging worden. Na een halfuur wist Slory de derde van de middag te scoren. Na de pauze was hij met een goed schot weer de vleugelaanvaller en maakte invaller Fabiano Rust het laatste doelpunt van de middag.

Om de finale van het bekertoernooi te bereiken versloeg Feyenoord O21 in de voorgaande rondes hun teamgenoten NAC Breda (2-1), Roda JC (2-1), IJsselmeervogels (2-3) en FC Twente/Heracles (3-). .3, overwinning na strafschoppen). In de finale staan ​​de Rotterdammers tegenover FC Volendam, dat in de najaarscompetitie naar een lagere categorie is gedegradeerd. In voorgaande speelrondes versloegen ze Spartaan’20 (6-0), ADO Den Haag (0-0, winst na strafschoppen), Telstar (1-1, winst na strafschoppen) en Excelsior Rotterdam (3-2).

Aanstaande zaterdag speelt Feyenoord O21 de competitie. De Rotterdammers ontvangen dan hun teamgenoten van FC Twente/Heracles in Varkenoord. De wedstrijd wordt vanaf 15.00 uur live uitgezonden op Feyenoord ONE.

Scoren progressie
17′ | 1-0 | Groente
20′ | 2-0 | Milambo
29′ | 3-0 | het spijt me
71′ | 4-0 | het spijt me
83′ | 5-0 | Vrede