In beeld: PEC Zwolle verslaat Excelsior

Na acht wedstrijden zonder zege proeft PEC Zwolle opnieuw de zoetheid van een overwinning. Drie belangrijke punten werden zaterdagavond verdiend met een 2-1 thuiswedstrijd tegen Excelsior. Het verschil met Excelsior is daarmee opgelopen van zes naar negen punten. De doelpunten van Zwolle kwamen van Anselmo García Mac Nulty en Ody Velanas.

In de Leo Major Bevrijdingswedstrijd, waar de spelers voorafgaand aan de wedstrijd samen met de veteranen het veld betraden om de bevrijding van de stad Zwolle te herdenken, kende PEC Zwolle een uitstekende eerste helft. Binnen tien minuten leek het erop dat het 1-0 stond. Na een aanval van meerdere plays belandde een voorzet van Ody Velanas in handen van Lennart Thy. De Duitse aanvaller schoot, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Het eerste doelpunt viel in de 18e minuut en Anselmo García Mac Nulty stond op de juiste plek om uit een corner binnen te schieten. Thomas Lam probeerde het als eerste, maar kwam in botsing met doelman Stijn van Gassel. De rebound ging naar de linksback, die enthousiast zijn eerste doelpunt als profvoetballer vierde.

Excelsior had weinig in te brengen, alleen Lazaros Lamprou oogde gevaarlijk in de eerste minuten van de wedstrijd. Lance Duijvestijn zorgde in het begin van de tweede helft voor meer gevaar voor de bezoekers met een afstandsschot. Ook die poging leverde geen doelpunt op voor de bezoekers. De grootste kans voor PEC in het eerste kwartier na rust was te danken aan Excelsior.

Een terugspeelbal van Julian Baas op doelman Van Gassel ging mis, maar de verdediger had het geluk dat de bal op de paal terechtkwam en weer in de wedstrijd kwam. De mannen van Johnny Jansen keerden terug in de wedstrijd en dat leidde tot de 2-0 van Ody Velanas. De middenvelder werd door Filip Krastev van het veld gestuurd en schoot hard.

In het laatste kwart van de wedstrijd leek er weinig te gebeuren voor PEC Zwolle, dat weinig kansen toestond. Excelsior kwam echter dankzij Lance Duijvestijn terug van een 2-1-achterstand. Daardoor was het nog wel even lastig, maar de overwinning werd niet meer uit handen gegeven.

Komende zondag reist PEC Zwolle af naar Nijmegen om het op te nemen tegen bekerfinalist NEC Nijmegen. De aftrap voor de wedstrijd op zondagavond is om 20.00 uur.

Door: PEC Zwolle