FC Almere verslaat SV Hoofddorp, dat in de slechtste stand staat: (0-6). · Omroep Almere

In de derde divisie B behaalde FC Almere een welverdiende en prachtige overwinning op Hoofddorp. In de eerste helft ging alles goed voor Almeers, maar in de tweede helft, nadat coach Sandor Augustijn tegen de spelers had gezegd dat het anders moest, ging later alles goed.

langzamer tempo

In deze wedstrijd in de eerste helft lag het tempo niet hoog, maar omdat de gasten een ervaren team hadden en het spel de wedstrijd vaak openhield, ging het niet goed met FC Almere. Al na tien minuten kwam Almere op voorsprong dankzij Max Wolters van der Weij, die profiteerde van een goede hoekschop van Rogier Arduin en binnen schoot voor de 0-1. Voor rust stond de stand op 0-2 dankzij Jesper Haazelager, die geen fout maakte in één-op-één met de doelman. Het lokale team gebruikte de “lange bal” vele malen en zocht naar een tegenaanval, maar die kwam nooit. FC Almere had voor rust de score kunnen verhogen, maar dat was niet het geval.

betere tweede helft

In de rust had Augustijn zijn mannen aangegeven dat ze het tempo flink moesten opvoeren en snel moesten handelen. Hoofddorp speelde in de tweede helft wat hoger, maar Almere kende geen problemen en beetje bij beetje liep de score op, eerst was het Rogier Arduin die twee keer scoorde en daarna scoorde Max Wolters van der Weij de 0-5 en uiteindelijk was het Arduin die 0 schoot -6 en voltooide zijn hattrick. Een veel betere tweede helft voor de ploeg van Sandor Augustijn, die zichtbaar tevreden was over de prestatie in de tweede helft.

Volgende wedstrijd speelt Almere een thuiswedstrijd tegen Purmerend.