HV Toernooi – O23 Cup: HBS vervult haar rol als favoriet in duel met SEP

Dinsdagavond stonden HBS O23 en SEP O23 tegenover elkaar op sportcentrum Craeyenhout in de laatste wedstrijd van de kwartfinales van het voetbaltoernooi Haaglanden in het kader van de O23 Cup. Quick, SV Den Hoorn en RKDEO hadden zich al geplaatst voor de halve finales. HBS staat nu ook overtuigend in de onderste vier.

Tekst: Roland van der Linden

HBS kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Mica Knoester na goed spel van Boyd Schildkamp. De vreugde van Den Haag was van korte duur. SEP kwam uit de wissel dankzij een fraaie goal van Mike van Spaandonck op 1-1.

Het thuisteam van de coach Ramón van Steekelenburg (foto) Zij behielden de wedstrijd onder controle en heroverden snel de 2-1-voorsprong met een vrije trap van Stan van Dijk. Boyd Schildkamp maakte er nog voor rust 3-1 van. SEP kreeg scoringskansen in het midden, maar kwam niet meer in de wedstrijd terug.

Dominanter

In de tweede helft domineerde HBS nog meer dan in de eerste. De Ravens voerden het tempo op en dit resulteerde in goede aanvallen. Na een overtreding op Mica Knoester kreeg HBS een strafschop. Knoester schoot de bal zelf tegen de touwen: 4-1. De SEP probeerde druk uit te oefenen op de achterhoede van de HBS, maar werd verslagen. Na goed heen en weer spel werd invaller Boris Wetzel van het veld gestuurd. De spits versloeg de middenverdediger en schoof de bal vakkundig langs de doelman: 5-1.

Dankzij de 5-1 overwinning staat HBS nu in de halve finale tegenover RKDEO. HBS kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken. Oualid Bounou eindigde slecht en blesseerde op het eerste gezicht ernstig zijn enkel.