HV-toernooi – Sir Winston Cup: Quick en RKDEO staan ​​gelijk

In de groepsfase kwam RKDEO tweemaal op voorsprong tegen Quick in Nieuw Hanenburg. Ook de ploeg van coach Paul van der Zwaan keerde tweemaal terug in de wedstrijd. Ook de wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 2-2. Beide clubs – en Westlandia (zaterdag) – eindigen nu met hetzelfde aantal punten. Volgens de reglementen gaat Westlandia (za) door omdat er nog meer doelpunten in het verschiet liggen.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Tien minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Uijttewaal was RKDEO al op voorsprong gekomen. Een voorzet vanaf de linkerflank van Dylan Boapeah werd effectief afgemaakt door Tommy Simonis: 0-1. Uitgelezen kans voor RKDEO in de 27e minuut, toen Dylan Boapeah tegenover de doelman van Quick stond, maar zijn schot was te zacht. Een minuut later bracht Quick de stand in evenwicht. Ruhairon Sambo schoot vanuit de hoek van het strafschopgebied: 1-1.

Na ruim een ​​half uur leek Quick de 2-1 te maken met een kopbal van Thomas van Haaften, maar de RKDEO-doelman kon de bal ternauwernood met één hand over de lat tillen. Vijf minuten later kwamen de Nootdorpers opnieuw op voorsprong. Tommy Simonis kreeg de bal midden in het veld gepasseerd, hij kopte richting doel, draaide zich om, kapte terug en schoot keihard de 1-2 tegen de touwen.

Quick begon goed aan de rust, want binnen acht minuten stond het 2-2. Opnieuw was Abdul Sango de doelpuntenmaker. Hij rondde een voorzet vanaf rechts goed af. Met nog ruim een ​​kwartier te gaan een uitgelezen kans voor Quick om op voorsprong te komen, maar Boris van der Wiel kopte de bal nipt naast. In de extra tijd kwam RKDEO als beste uit de bus toen het schot van Thomas van Haaften over RKDEO-doelman Lucas Oostveen op de lat belandde.