SC Cambuur Jeugdacademie weekendoverzicht: één overwinning, één gelijkspel en één verlies

2 april 2024, 12:50 uur

Terwijl het eerste elftal van SC Cambuur vrijdagavond met 0-3 won van FC Eindhoven, kwamen een dag later drie van de vijf jeugdelftallen in actie. Het resultaat was een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag. Hieronder lees je er alles over.

PEC Zwolle O21 – SC Cambuur O21 (0-2)
SC Cambuur O21 vervolgde hun indrukwekkende reeks op bezoek bij PEC Zwolle. Niet alleen wonnen ze voor de vijfde keer op rij in de Overijsselse hoofdstad, maar de ploeg van coach Rik Reinsma hield ook voor de vijfde wedstrijd op rij de nul.

Na een gelijkwaardige eerste helft was het na rust de thuisploeg die de wedstrijd domineerde. SC Cambuur O21 kwam echter op voorsprong dankzij Tom van der Werff, die na een schitterende voorzet van Yoram van der Veen naar huis kopte. Invaller Sven Dijkstra besliste de wedstrijd met een doelpunt van wereldklasse: vanaf zijn eigen helft knalde hij de bal over de doelman van PEC Zwolle.

SC Cambuur O21 bezet na de uitzege de derde plaats in Divisie 1A. FC Groningen behaalde in acht wedstrijden evenveel punten, maar heeft een iets beter doelsaldo. Feyenoord leidt met één punt.

SC Cambuur O18 – FC Eindhoven O18 (1-1)
Terwijl de hoofdploeg van SC Cambuur vrijdagmiddag tegen FC Eindhoven speelde, had SC Cambuur de volgende dag een thuiswedstrijd tegen de club van Lichtstad op het programma staan. De wedstrijd op Sportpark Kalverdijkje Noord kent geen winnaar.

In een gelijkwaardige eerste helft kwamen de Eindhovenaren kort voor rust op voorsprong. Kort daarna kregen de bezoekers de rode kaart nadat Danyello Look werd neergehaald, waardoor SC Cambuur de gehele tweede helft met nog één man speelde. In de laatste fase werd misbruik gemaakt van de situatie van de meeste mensen: een centrum van Amar Bakkati belandde voor de voeten van Roan van der Weij, die de bal achter de Eindhovense doelman ramde.

Na de 1-1 tegen SC Heerenveen vorige week was dit het tweede gelijkspel op rij voor SC Cambuur. De ploeg van Justin van der Dam staat na acht speelronden nog steeds op de laatste plaats. Aanstaande zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.

SC Cambuur O16 – Telstar O16 (0-1)
Na de overtuigende overwinning van vorige week op Telstar (4-0) verloor SC Cambuur O16 van Telstar. De bezoekers uit Velsen-Zuid wonnen de wedstrijd met 0-1.

In een eerste helft waarin de ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren, kwam Telstar met een afgeweken schot op voorsprong op het scorebord. Hoewel de Leeuwarders goede kansen kregen om de stand gelijk te maken, vormde de doelman van de tegenstander voortdurend een obstakel.

SC Cambuur O16 staat na acht wedstrijden op de vierde plaats in Divisie 4A. Aanstaande zaterdag staan ​​de jongens van coach Jan Hulzinga tegenover Quick Boys.