Ondanks de nederlaag blijft Olhaco in de tweede divisie: Zwolle 3 is te sterk voor de Hoogeveense dames

Ondanks de 3-2 nederlaag bij Zwolle 3 konden de meiden van Olhaco na afloop opgelucht ademhalen. Dankzij de twee punten en de nederlaag van onderste ploeg Dok wist Olhaco veilig te spelen en volgend seizoen spelen ze weer in de tweede divisie. Olhaco speelde onregelmatig tegen Zwolle 3 en had er met iets meer scherpte meer dan een nederlaag van gemaakt.

Olhaco startte Anouk Otten, Stephanie Stienstra, Kyra Schonewille, Cyanne Werkman, Mirte van der Werf, Leonie Roeda en libero Nadine Knol.

Olhaco kwam traag op gang op het prachtige Sportcentrum Landstede, maar na een sterke reeks opslagen van Kyra Schonewille kwam Olhaco op voorsprong bij 7-9.

Sterk dienstenpakket

De strijd bleef gelijk tot 12-12, maar daarna stond de solide Olhaco met 12-20 voor. Leonie Roeda scoorde veel in het midden en Cyanne Werkman had een sterke reeks van zeven services op rij. Zwolle 3 kon dat gat niet meer dichten en in achttien minuten tijd won Olhaco op overtuigende wijze de eerste set met 14-25.

In de tweede set kwam de inconsistentie van Olhaco opnieuw aan het licht. Na 11-13 kwam Zwolle met 3 terug naar 17-13, waarbij Olhaco lichtelijk van slag was. De bezoekers reageerden goed tot de stand 24-22 was, maar enkele wissels van Olhaco-coach Wilbert Drogt en een fout op het net leverden niet het gewenste resultaat op: 25-22.

In de derde set leek Olhaco weinig te doen nadat hij dankzij goed, stevig volleybal op een 16-20 voorsprong kwam. Bij 19-20 wilde Drogt iets veranderen, maar de scheidsrechter liet dat niet toe.

Boos

Olhaco was een beetje boos en liet Zwolle 3 op voorsprong komen met 21-20. Bij 21-21 bracht Drogt Fleur van der Werf in voor Leonie Roeda, maar Zwolle 3 maakte er 22-21 van. Nadine Knol verving vervolgens Fleur van der Werf, maar die wissels zorgden kennelijk voor wat ongemak en Zwolle 3 profiteerde en stond met 23-21 voor.

Laura Everts verving spelmaker Kyra Schonewille, waarna een troef Zwolle 3 de stand op 24-21 bracht. Uiteindelijk kreeg Olhaco de set tegen na een grote voorsprong: 25-21. Het was in het voordeel van de jonge Olhaco die niet opgaf en voortvarend op zoek ging naar een vijfde set.

Olhaco begon uitstekend aan de vierde set en nam een ​​7-15 voorsprong. Opnieuw kende Olhaco een slechte fase, waardoor Zwolle van 3 terugkwam naar 13-15. Daarna ontsnapte Olhaco tot 13-19. Bij 19-21 leek het spannend te worden, maar een klap van Anouk Otten, een aas van Cyanne Werkman en twee fouten van Zwolle 3 zorgden voor het tweede punt voor Olhaco: 19-25.

Achteraf bleek deze setzege goud, want het betekent dat Olhaco volgend seizoen ook in de tweede divisie speelt. De gasten wilden na drie 0-4 nederlagen winnen. Dat kon tot 9-9, maar daarna maakte Olhaco te veel fouten, waardoor Zwolle 3 de vijfde set met 15-10 kon winnen.

Opluchting

Daarna was er opluchting, want Dok had met 3-2 verloren en de voorsprong bedroeg met nog twee wedstrijden nog elf punten. Safe Olhaco speelt nog tegen nummer elf Sudosa 4 en onderste ploeg Dok, die nog ergens voor spelen.

Zwolle 3-Olhaco 3-2 (14-25, 25-22, 25-21, 19-25, 15-10)