Statistieken worden geladen

Het wordt van minuut tot minuut geladen.

De pagina wordt geladen.

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd FC Twente tegen te houden op weg naar de landstitel. Helaas miste hij ook een nieuw defensief record.

In de niet al te inspirerende sfeer van het Sportpark Schreurserve in Enschede legde de thuisclub vanaf het begin veel druk op de Haagse vrouwen. Na vier opeenvolgende schone lakens In de competitie, ter evenaren van het clubrecord uit het seizoen 2008-2009, kreeg de Haagse verdediging direct extra tijd.

Al in de tweede minuut moest Bo Vonk vlak voor de doellijn een wonderbaarlijke stop maken om een ​​doelpunt te voorkomen. Drie minuten later belandde een kopbal van Renate Jansen, één van de zes Haagse speelsters van FC Twente, op de lat en blokkeerde Barbara Lorsheyd de rebound. Zes minuten later blokkeerde Vonk opnieuw een doelpunt, ditmaal met een omhaal op de lijn. Hoe lang kan ADO Den Haag zo doorgaan? Niet langer dan twee minuten.

Auée scoorde uit een vrije trap van Olislagers: 1-0. Het duurde lang voordat de gasten de mogelijkheid hadden om iets terug te sturen. De rust kwam toen Vonk Louise van Oosten aan de rechterkant losliet. Ze zette Lobke Loonen dicht bij doel, maar de Haagse topscorer zag haar poging van richting worden veranderd. Aan de andere kant miste Liz Rijsbergen opnieuw een kans.

Met de kleinere achterstand behoorde een comeback in Den Haag nog tot de mogelijkheden. Zes minuten na rust gaf Kayra Nelemans zichzelf de kans om te schieten met een uitstekende onderschepping in de Twentse helft. Doelman De Jong zweefde tevergeefs om te schieten, maar zag de bal naast gaan. In het Haagse doelpunt zag Lorsheyd pogingen van Peddemors (doelzijde) en Dhont (open en over) in de goede richting missen.

Vlak voor de vijftiende minuut van Den Haag dwong Vonk nog een kans af voor Loonen. Dit keer werd zijn schot geblokt door een verdediger. Dit elimineerde onmiddellijk de laatste mogelijkheid om de punten te splitsen.