O23 Beker: HBS en SV Den Hoorn bereiken de kwartfinales

HVV maakte het SV Den Hoorn, dat op een hoger niveau speelt, lastig in het Haaglandenvoetbaltoernooi om de O23 Cup, maar moest in de tweede helft toch het hoofd buigen. HBS nam de leiding bij Craeyenhout Forum Sport.

Tekst: Roland van der Linden

HBS O23 – O2 Sportforum

Beide ploegen deden mee met een jong team met vier onder-19 spelers. Bij HBS stond ook een U-17-speler op het veld. Forum Sport begon goed, maar kreeg al snel drie doelpunten tegen. Kai van Heusden, Stan van Dijk en Dylan Venneman scoorden voor de thuisploeg. Het felle en gemotiveerde HBS behield de leiding tot aan de rust. In het tweede bedrijf begonnen de Voorburgers goed, mede dankzij een zeer goed spel van Diederik van der Bend voorin. Dit veroorzaakte snel achter elkaar twee slagen van emir Kurt. De 3-2 kwam uit een penalty. Forum Sport jaagde op een 3-3-voorsprong, maar Boyd Schildkamp kon profiteren van een fout in de verdediging van de ploeg van coach Rodny Caster en zette de eindstand op 4-2.

HVV O23 – SV Den Hoorn O23

In De Diepput hield HVV SV Den Hoorn in de eerste helft op afstand: 0-0. Na de thee kon SV Den Hoorn het niveauverschil uitdrukken in successen. Joesri Zoulali en Bas Plaziwr bezorgden de bezoekers een 0-2 overwinning.