O23 2B: Belangrijke overwinningen voor RKAVV, Forum Sport en SV Den Hoorn

In de tweede divisie B zijn de verschillen klein. Koploper Quick kwam tegen Nieuwerkerk niet verder dan een gelijkspel en zijn achtervolgers Jodan Boys en TOGB leden nederlagen tegen RKAVV en SV Den Hoorn. Forum Sport versloeg FC Skillz. Het verschil tussen nummer één en laatste bedraagt ​​slechts negen punten.

Tekst: Roland van der Linden

O23 2e divisie B

SV Den Hoorn O23 – TOGB O23

De Rode Lantaarndrager SV Den Hoorn behaalde in de strijd tegen degradatie een noodzakelijke overwinning op het sterke TOGB. De ploeg van coach Merijn Verdouw kwam in de eerste helft op een 2-0-voorsprong dankzij doelpunten van Kayzhe van Es en Boaz Barends. Na de doelpuntenwissel kwam TOGB nog terug tot 2-1, maar Van Es besliste de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van SV Den Hoorn O23.

Snel (H) O23 – Nieuwerkerk O23

Quick opende snel de score dankzij Younes Chourak met een voorzet van Ted Kuijt (1-0). De Haantjes kreeg daarna veel kansen om de score nog verder op te voeren, maar hij miste ze. In de tweede helft leek het duel vast te lopen, maar door onzorgvuldig balverlies maakte Nieuwerkerk gelijk en scoorde vervolgens om de stand op 1-2 te brengen. Quick herstelde zich goed en voegde zich bij de ploeg van de coach Bas Toet (foto) Al snel was de stand 2-2 dankzij een kopbal van Kjell van Heusden.

Sport O23 Forum – FC Skillz O23

Forum Sport FC versloeg Skillz met 2-0 op Sportpark ‘t Loo. Beide ploegen hebben nu tien punten uit acht wedstrijden en moeten met spanning terugkijken, maar hebben ook goede promotiekansen.

RKAVV O23 – Jodan Jongens O23

De ploeg uit Leidschendam behaalde een fraaie thuisoverwinning op Jodan Boys. De ploeg van Gouda staat op de tweede plaats, maar voelt na de nederlaag de hete adem van RKAVV in de nek. Dankzij de 3-2 overwinning staat RKAVV nu vierde, slechts één punt achter Jodan Boys en TOGB.