DIOS H1 slaagt er niet in de punten te verbinden tegen het Zwolse SVI H2 – De Kop

· leestijd 1 minuut

Sport

ZWOLLE – Afgelopen zaterdag reisde het herenvolleybalteam Oldemarkt af naar Zwolle Ittersum om het op te nemen tegen de huidige nummer 5 van de derde divisie. Zonder de geblesseerde Roland Kielema en de middenvelders Arjen Rijpma en Harm Thijs Kok moesten de spelers van Oldemarkt presteren in de warme zaal van de SVI. Ook topscorer Harmen Arendshorst moest DIOS zien geblesseerd door een breuk in beide benen.

De overige zes spelers uit het herenteam werden versterkt door quarterback Michel la Faille van het tweede herenteam. In de eerste set moesten we het positiespel en de warme sfeer opzoeken. Leon van der Heide speelde nu in de plaats van Arendshorst, die nu af en toe een diagonaal werd. Marco Plat en Dennis Damhuis waren vandaag de running backs en Martijn Onstwedder en Bas van de Haar deden de eer in de middenpositie. Miquel Verbeek was vandaag weer teamdirecteur en zorgde voor de distributie van het spel. Het was een uitdaging met deze positiewisselingen, maar bij 25-14 bleek de eerste set slechts een opwarmertje voor de rest van de wedstrijd.

Meer afwisseling

De opstelling van Hans Nijmijer bleef in de tweede set ongewijzigd. Invaller La Faille werd echter bij toerbeurt ingezet om de verdediging te versterken. Verdedigend miste GOD te veel ballen, waardoor SVI een kleine voorsprong kon nemen. Waar GOD in de eerste set echter faalde op de serveerpass, wist de ploeg nu betere passes te geven, waardoor Verbeek beter kon verdelen. Hierdoor scoorden centrale verdedigers Van de Haar en Onstwedder meer punten en kende het spel meer variatie. Het werd een spannende set met 25-21, maar 2-0 voor de lokale bevolking.

Ook de derde set kende geen verrassingen op de poster. Damhuis en Plat scoorden goede punten dankzij de blokkering en ook Van der Heide pakte zijn eigen punt. Door de lagere servicedruk en ook het tekortschieten in de verdediging moest GOD echter ook zijn superioriteit ten opzichte van zijn tegenstander erkennen. De derde set eindigde op 25-16.

Overleven

In de vierde set probeerde Nijmeier spelverandering te bewerkstelligen door Van der Heide te vervangen door Verbeek. Hierdoor kwam Plat op de diagonaal en nam La Faille de passantenpositie over. GOD heeft wat extra’s kunnen meebrengen qua service. Hierdoor kon SVI makkelijker in scoringspositie komen. Desondanks werd er goed gespeeld, maar het spel van de gasten was meer gericht op overleven dan op het onder druk zetten van de rivaal. Lange mannen vochten voor wat ze waard waren. Zonder kritiek of teleurstelling moesten de spelers deze set ook aan de thuisploeg inleveren. Op 25-16 verliet GOD het sportcentrum zonder punten.

Aanstaande woensdag 27 maart speelt DIOS thuis in Dalzicht tegen nummer 1, Opstelling IJsselmuiden H2. Bij de huidige ploeg zullen er opnieuw weinig verrassingen zijn, maar de ploeg van Oldemarkt is vastbesloten om het seizoen met opgeheven hoofd af te sluiten.