Ajax-vrouwen winnen met hattrick van Leuchter tegen PEC Zwolle

AMSTERDAM – Tussen twee wedstrijden tegen Chelsea wonnen de Ajax-vrouwen de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle met nipt verschil. Dankzij een hattrick van Romée Leuchter schoof de ploeg van coach Suzanne Bakker op naar 3-2.

Een dag eerder zag Leuchter haar eerste plek op de Nederlandse scorelijst overgenomen door Tessa Wullaert van Fortuna Sittard, die tegen Telstar maar liefst zeven doelpunten wist te maken. Tegen PEC Zwolle kwam de Ajax-aanvaller opnieuw dicht bij de Belg met twee doelpunten in korte tijd in de eerste helft en een derde doelpunt kort na rust. Dit brengt Leuchter op 18 treffers, één minder dan Wullaert.

Na de 3-0 nam Ajax duidelijk wat gas terug. Bij rust hadden ze al twee wissels doorgevoerd en kwamen er nog drie bij en ze leken de wedstrijd gecontroleerd af te willen maken. Met Sterre Kroezen en een eigen doelpunt van Sherida Spitse kwam PEC Zwolle dichtbij, maar de punten bleven in Amsterdam: 3-2.