HV Toernooi – Sir Winston Cup: Die Haghe passeert na gelijkspel in DHC

In de laatste Groep D-wedstrijd van de voetbaltoernooistrijd Haaglanden om de Sir Winston Cup moest op de Delftse Brasserskade de beslissing vallen in de wedstrijd tussen DHC en Die Haghe. Tweedeklasser DHC verloor eerder uit met 4-1 van vierdeklasser DSO, terwijl eersteklasser Die Haghe op eigen veld DSO met 1-0 versloeg. Dit maakte Die Haghe tot de duidelijke favoriet om als groepswinnaar door te gaan naar de volgende ronde.

Tekst: Wicher Schreuders | Foto’s: Sander de Hollander

Zaterdag was DHC thuis tegen HBSS teruggekomen van een 2-2-achterstand na een 0-2-achterstand op eigen veld, terwijl Die Haghe met 3-0 werd verslagen door onderclub SV Nootdorp. Vooral Die Haghe zouden in deze midweekse wedstrijd kunnen proberen wat mentale kracht op te bouwen. Beide teams maakten van de gelegenheid gebruik om meer minuten te geven aan de spelers die om wat voor reden dan ook minder minuten speelden en te laten zien hoe ze dat doen. Ook tijdens de wedstrijd vonden er veel wissels plaats.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers, die voortdurend op het DHC-veld aanwezig waren. Na zeven minuten ging de bal uit een hoekschop van Leroy Klootwijk regelrecht de bovenhoek in: 0-1. Meerdere daaropvolgende kansen voor Die Haghe, waaronder die van Peter de Kleer en Leroy Klootwijk, mochten niet baten, mede dankzij het alerte optreden van DHC-doelman Oussama Zayzaoui. Pas na ruim twintig minuten deed DHC aan de overkant een voorzichtige eerste poging tot doel, met een schot van Ouanis el Kadaoui en kort daarna met een kopkans van Jelle Pearson. Bij het andere doelpunt testte Klootwijk na een halfuur spelen opnieuw doelman Zayzaoui, maar de DHC-doelman redde de situatie. Vier minuten voor rust dacht DHC na een berucht duel binnen de lijnen een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter Arnoud Stolwijk (Leiden) zag daar onvoldoende reden voor. Vrijwel direct in de volgende aanval scoorden Die Haghe op bijzondere wijze. Het schot van Moaaz Elnaha belandde op de lat, waarna Desley Koegler in de rebound schoot. DHC-doelman Zayzaoui draaide de bal om, maar verdween in het doel achter DHC-verdediger Joey Klijn: 0-2.

Na de pauze werden de spreekwoordelijke spandoeken opgehangen. Sinds de herstart zat DHC in de meerderheid en moesten Die Haghe terugkomen. Na 53 minuten maakte invaller Sinan Ocal er 1-2 van. Vijf minuten later werd Quinten van Zweden diep gestuurd, waarna hij alleen netjes op doel schoot langs Die Haghe-doelman Jordy Haneveld: 2-2. Daarna bleven de beste kansen over voor de thuisclub, maar buitenspelsituaties verhinderden meer doelpunten. Een kwartier voor tijd scoorde Angelo Groen, maar toen de voorzet van Kubilay van Oosten over de doellijn ging, keurde scheidsrechter Stolwijk het doelpunt terecht af. Dat was het.

Een mooie wedstrijd tussen DHC uit de tweede divisie en Die Haghe uit de eerste divisie eindigde in een stand van 2-2. Voor rust waren Die Haghe duidelijk de sterkste, maar in het tweede bedrijf kwam DHC op voorsprong. Hierdoor kreeg de trekking de juiste uitslag. Hiermee gaan Die Haghe verder als groepswinnaar in het Sir Winston Cup-toernooi.Beide ploegen zullen in de competitie het beste van zichzelf moeten geven om in hun klasse te blijven, zowel via de play-offs als rechtstreeks.