In beeld: de stadsderby tussen CSV ’28 en FC Ulu Spor heeft een verrassend eindakkoord

In anderhalf uur spelen schoten CSV ’28 en FC Ulu Spor zaterdag slechts één keer tegen hun lokale rivalen. En beide ploegen deden het opnieuw in de slotminuten van de stadsderby.

Voor beide clubs in de 4e divisie B stond er veel op het spel. Koploper Ulu Spor moest winnen om te voorkomen dat SEH naar de top van de ranglijst zou stijgen. CSV ’28 kon ook niet anders dan winnen om verbonden te blijven in de strijd om de derde plaats in de competitie.

In de 11e minuut versloeg Mohamed Al Shekh Ahmed de doelman van de Stadshagen Club: 1-1. Binnen een minuut maakte Diek Hakstege de stand gelijk. Zonder doelpunten duurde het ruim een ​​half uur. Na de pauze bleef dat lange tijd zo.

Tegen de tijd dat de laatste seconden van pure speeltijd waren verstreken, veranderden de dingen als een donderslag bij heldere hemel. In de 90e minuut wist Mark Malynovskyy de voorsprong van FC Ulu Spor vast te houden door de 1-2 te scoren. Amper een minuut later lijken de drie punten compleet als de scheidsrechter de bal voor het doel van CSV ’28 legt.

Thriller met stropdas
Melih Senturk kan de held van zijn club worden, maar hij maakt geen gebruik van die kans. De strafschop wordt gemist en de ploeg van Stadshagen neemt een corner uit de tegenaanval terwijl de laatste seconden van de blessuretijd wegtikken. Hakstege schiet opnieuw het doel van Ulu Spor. De stadsderby eindigde met een spannend gelijkspel: 2-2.

Dankzij de overwinning van SEH op ESC komt de club van Heerde op voorsprong. Ulu Spor bezet de tweede plaats met één wedstrijd minder gespeeld. Het verschil tussen de twee bedraagt ​​twee punten. CSV ’28 moet genoegen nemen met de vierde plaats. Het verschil met DSV ’61 is groter geworden.

Zaterdag speelt Ulu Spor thuis tegen Reaal Dronten, een mid-table ploeg die op de tiende plaats staat. Die dag reist CSV ’28 af naar Wapenveld om de strijd aan te gaan met de nummer 9 van de ranglijst.