VSCO’61 verliest van ZAC Zwolle

17 maart 2024 om 15:09 uur

Voetbal

In de uitwedstrijd tegen ZAC verliest VSCO’61 de wedstrijd na een slechte start. Gedurende de eerste helft kwam VSCO’61 steeds beter in de wedstrijd, maar de opgelopen schade kon niet meer hersteld worden.

Bij VSCO’61 waren Ruben van de Kooi (blessure), Arjan van ‘t Ende (schorsing) en Hans van Renselaar (polsbreuk) afwezig. Daarom moest coach Henrico Mud enkele wijzigingen aanbrengen in het team. De oorzaak van de slechte start moet echter niet daarin gezocht worden, maar in het gemak waarmee ZAC op voorsprong kwam. In de 7e minuut was het al een succes. Een afstandsschot werd door VSCO’61 niet correct beoordeeld en Robbin Bastiaan kon van dichtbij bij de eerste paal de 1-0 scoren. Na zo’n twintig minuten spelen kwam VSCO’61 beter in de wedstrijd, maar een onnodige overtreding binnen de zestien leverde ZAC een penalty op waar Okke Scholten van kon profiteren (2-0).

Enkele minuten later wist VSCO’61 de gelijkmaker te scoren met een knap afstandsschot van Niels Elzerman (2-1). Vlak voor rust viel Uzair Goelab Jarno Osseweijer aan en werd van het veld gestuurd. ZAC moest na de pauze met tien man verder en VSCO’61 voerde aanvallende wissels door. Jarno Osseweijer bleef in de kleedkamer en spits Jeroen van de Kolk was hem voor.

Maar hoe VSCO’61 het ook probeerde, kansen bleven uit. ZAC verdedigde uit alle macht en wist vrij eenvoudig te voorkomen dat VSCO’61 tot scoren kwam. Aan de andere kant moest VSCO’61 alert zijn op ZAC-uitbraken.

Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd raakte Joey Groen rechtstreeks uit een corner de verre paal. Voor VSCO’61 was Jan van ‘t Oever dicht bij een doelpunt, maar kon de bal met zijn kopbal niet voldoende vaart geven. In de extra tijd besliste invaller Wouter Poppet de wedstrijd door de 3-1 te scoren.