PEC woedend op Fortuna – Voetbal International

Fortuna Sittard versloeg zaterdag PEC Zwolle (3-1) en bracht de nacht door op de achtste plaats in de Eredivisie. Bij PEC betreuren ze vooral een dramatische minuut in de tweede helft, waarin ze geen strafschop kregen en Fortuna na deze twijfelachtige beslissing meteen de score opende.

Geen strafschop, maar wel tegendoelpunt: de furieuze nederlaag van PEC in Fortuna
© Professionele opnamen

Fortuna was in de eerste helft dankzij een kopbal van Kaj Sierhuis (zijn zesde doelpunt in de laatste vier wedstrijden) verdiend op voorsprong gekomen en had kansen gemist om meer doelpunten te maken. Hierdoor bleef PEC in leven en wachtte op een gelijkspel. Al na een kwartier in de tweede helft leek het erop dat hiertoe een uitgelezen kans zou ontstaan.

Eliano Reijnders probeerde de bal door te geven, maar schoot in de uitgestoken hand van Mitchell Dijks. Scheidsrechter Marc Nagtegaal liet het spel echter doorgaan totdat Fortuna een hoekschop kreeg toegekend. Op dat moment had de VAR de tijd om de beelden te beoordelen. PEC verwachtte een sanctie, maar kreeg die niet.

Fortuna mocht een hoekschop nemen en de stand werd meteen 2-0. Justin Lonwijk stapte op zijn man af en tikte aan. Het maakte alles en iedereen bij PEC alleen maar bozer over de sanctie die niet werd opgelegd. Aanvaller Lennart Thy kreeg een boete, net als keeperstrainer Diederik Boer, die zich op de bank niet meer kon beheersen.

Vragenlijst
Had PEC Zwolle een sanctie moeten krijgen?

Na de grote tegenslag wist PEC geen manier te vinden om het spannend te maken in Sittard. In de blessuretijd scoorden ze nog op prachtige wijze, maar het doelpunt van Thy was niet langer de gelijkmaker. Vlak voor de slag van Thy had Fortuna-invaller Alessio Da Cruz de 3-0 gescoord. Hij scoorde met een krachtig schot in de korte hoek.

Het was dus een mooie avond voor Fortuna en een vervelende avond voor PEC. De ploeg van Johnny Jansen heeft al zes wedstrijden op rij niet gewonnen en moet naar beneden blijven kijken. Fortuna kijkt op: deelname aan de play-offs van het EK voetbal komt elke week dichterbij voor Danny Buijs en zijn mannen, die in de laatste vier wedstrijden tien punten behaalden.