2e divisie D: Vitesse Delft verliest in de tweede helft van sc Monster

Sportclub Monster won de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft met ruime voorsprong. Op Sportpark Polanen vielen alle doelpunten in de tweede helft: 5-0. Het geplaagde Vitesse Delft zit in een lastige fase. De resultaten zijn niet goed en deze week nemen we afscheid van coach Ronald Hes. In sc Monster gaat het een stuk beter, want de Westlandse ploeg heeft zijn laatste vijf wedstrijden gewonnen.

Tekst: Harold Koster | Foto’s: Danny Ploegaert en Moshe Amsalem

In de eerste helft was er geen krachtsverschil. Vitesse Delft was net zo goed als de thuisploeg en allesbehalve inferieur. Na negen minuten moest Vitesse Delft-doelman Sven Bekking voor het eerst in actie komen en tien minuten later kwamen de bezoekers er ongeschonden uit toen spits Jordi van Maanen van dichtbij naast schoot. Aan de andere kant was er een schot van Gigi Vermeer waarbij doelman Willem-Jan Broch een blessure opliep en behandeld moest worden. In de verlenging gingen de beste kansen van de eerste helft naar de bezoekers. De weddenschap van Vermeer werd echter ongeldig verklaard en de ploegen gingen met een stand van 0-0 de rust in.

Na de pauze gebeurde er aanvankelijk niet veel. Het schot van Vitesse-aanvoerder Daan Burgering ging naast, buiten het bereik van invaller Jakob Elzakkers. Ruim een ​​kwartier in de tweede helft kwam een ​​vrije trap op Jesse Groenewegen terecht, waardoor doelman Bekking geen optie meer had: 1-0. Kort daarna deed zich een soortgelijke situatie voor. Een vrije trap werd binnengekopt en Jesper Warbout rondde effectief af: 2-0. De kansen op een goede prestatie van Vitesse Delft, die al een uur in het spel waren, verdwenen als sneeuw voor de zon en de spelers konden het tij niet keren. (Foto’s boven en onder: Danny Ploeagert)

Door blessures bij het Delftse team was het personeel genoodzaakt te wisselen. Het trainingsduo Wolve/Bergen Henegouwen bracht nieuwe krachten, maar leverde niet het gewenste resultaat op. In de 81e minuut ging de bal in de handen van Van Maanen, die wegliep van zijn rivaal en uiteindelijk de strijd besliste: 3-0. (Foto’s hieronder: Moshe Amsalem)

Drie minuten later schoot Van Maanen zelf feilloos een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, waardoor het 4-0 werd voor SC Monster. Nadat Vitesse Delft-invaller Rayan Achalhi aan de overkant een schot van Elzakkers van richting zag veranderen, had Van Maanen opnieuw het laatste woord. De man van de wedstrijd scoorde zijn derde doelpunt van de middag door opnieuw prachtig uit een vrije trap te schieten, maar nu vanuit een andere hoek: 5-0.

De overwinning van SC Monster was terecht, maar vleiend. Vitesse Delft deed een uur lang voortreffelijk mee en niets deed vermoeden dat de uitslag zo hoog zou zijn. Volgende week hoopt Vitesse Delft een beter resultaat te behalen in de thuiswedstrijd tegen OLIVEO. sc Monster speelt de kraker in Westland tegen Westlandia.