1E: Erp vernietigd nabij Almkerk; SV TOP verliest van WNC – Oss Reclame | Regioweekblad Oss

Voetbal
482 keer gelezen

Erp en SV TOP stonden vandaag tegenover een traditioneel zaterdagteam en kwamen zaterdagmiddag in actie. Erp reisde af naar Almkerk waar met 3-1 werd verloren. SV TOP kreeg bezoek van WNC, maar kon niet verrassen, de ploeg verloor met 0-4.

Geschreven door Jesse Deckers

Erp stierf nabij Almkerk

Vandaag stond de brigade van Van Geffen tegenover Almkerk, één van de twee traditionele zaterdagploegen in de eerste divisie E. Afgelopen zondag scoorde Erp een mooi punt tegen de gevestigde kampioen RBC. Om 16.00 uur begon de bal over het “tapijt” te rollen. Erp begon redelijk goed aan de wedstrijd en had veel bal, al kwam die te snel voor de voeten van een Almkerker terecht. In de 6e minuut geeft Wietse van Lankveld een goede pass op Stef Munsters, die de bal naar voren gooit en Tom van den Tilaart kopt langs de Almkerkse doelman: 0-1! Na de 0-1 viel Erp terug en Almkerk kwam beter in de wedstrijd, al creëerden ze niet veel kansen. Een half uur later nadert Almkerk, een speler kan de bal doorgeven en de Almkerk-aanvaller weet Dennis van Ballegooy te slim af te zijn. Vlak voor rust komt Almkerk op voorsprong en stopt eerst een schot, maar Almkerk kan de rebound toch aanmoedigen.

De mannen gaan met een score van 2-1 aan de thee. In de tweede helft is Almkerk de ploeg die de meeste kansen creëert en de meeste bal heeft, maar niet scoort. In de 69e minuut van de wedstrijd werd hij vijandig in het 16-metergebied van Erp, de Almkerk-aanvaller maakte een opvallende beweging, de dienstdoende scheidsrechter zag het niet. Dat deed de grensrechter, waardoor de speler alsnog de rode kaart kreeg. Met het overschot probeerde Erp de gelijkmaker te scoren, maar de ploeg van Erp zat vandaag onder het aanvallende niveau en zakte niet. Almkerk maakte er met een tegenaanval 3-1 van, wat tevens het eindresultaat was. “Vandaag hebben we hard gewerkt, maar we hebben niet het juiste gedaan”, aldus de teleurgestelde coach Van Geffen.

SV TOP verliest van WNC

Vandaag stond SV TOP tegenover WNC uit Waardenburg, het andere traditionele zaterdagteam in de competitie. De ploeg van Schaap heeft een zege nodig om weg te komen uit de laatste zones van de eerste divisie E, maar toen coach Gerrie Schaap het veld betrad had hij het lastig “Ik zag mijn jongens tegen het ervaren en sterke WNC”

WNC begon sterker aan de wedstrijd dan SV TOP, in de 14e speelminuut kwamen zij ook op voorsprong, een fout aan de rechterkant in de verdediging van SV Top zorgde ervoor dat Kay van de Boogaard de 0-1 tegen de touwen kon scoren. . Kort daarna maakte WNC er 0-2 van, met een penalty die in de 19e minuut werd gered door Mirel Ibrahimovic. Tijdens de pauze praat Schaap met zijn mannen en wijst hij op de zaken die de eerste drie kwartier niet goed gingen. . Daardoor speelt SV TOP in de tweede helft een beter spel, al creëert het niet veel kansen. WNC daarentegen blijft regelmatig uit de hoek komen en zette in de 54e minuut de stand op 0-3: doelpuntenmaker Michael Supple. Na 0-3 combineert TOP soms goed en speelt uitstekend voetbal, maar WNC maakt er uiteindelijk 0-4 van, Gideon Emanuels scoort. 0-4 is de juiste einduitslag in Oss. “Van dit soort wedstrijden moeten we samen leren. Dan gaan we elke keer een paar procent beter. Dan komen we er echt”, aldus Schaap.