2e klasse D: DHC komt in de herstelrace op gelijke hoogte met HBSS

Na de overwinning in Hillegersberg een week geleden was het doel van DHC om de volgende drie wedstrijden te winnen, tegen de naaste rivalen HBSS, Berkel en Vitesse Delft. Nu, thuis tegen HBSS, was dat doelpunt al lang uit zicht. Pas in de laatste tien minuten wist de groen-zwarte ploeg de 0-2-achterstand om te buigen naar 2-2. In de laatste minuut verhinderde de doelpaal ook nog eens dat de plaatselijke club won.

Tekst: Wicher Schreuders

Vanaf het begin hebben beide teams veel moeite gedaan, er werd gestreden om de overwinning, omdat beide teams, die voor de start een gedeelde negende/tiende plaats in het klassement deelden, wisten dat alleen een overwinning hen kon helpen. van uw directe zorgen. Al na de eerste minuut toonde DHC-speler Sinan Ocal zich gevaarlijk toen hij een vrije trap nam vanaf zo’n twintig meter boven het vijandelijke doel. Een kleine tien minuten later arriveerde Ocal zelf en leek te scoren na een fraaie solo in het strafschopgebied, maar HBSS-doelman Steven Lugtmeijer kon ternauwernood redden. HBSS counterde een goede poging van Kevin Edmilson Santos, maar DHC-doelman Oussama Zayzaoui stond op doel.

Geel

De beginfase ging naar de bezoekers uit Schiedam, die in de duels steeds wat stoerder waren en de meeste duels wonnen. Na een intens duel in de middencirkel kreeg DHC-speler Michael van der Ende na een kwartier een gele kaart voor zijn reactie van scheidsrechter Louis Duarte (Rhoon), die uitstekend floot. Twee minuten later werd een minder fraaie overtreding op Van der Ende zelf begaan, wat niet geheel toevallig leek. Bij een daaropvolgende actie van de zeer actieve Sinan Ocal werd hij binnen de beruchte linies neergeslagen, waarna scheidsrechter Duarte in de 21e speelminuut beslissend naar de strafschopstip wees. Quinten van Zweden eiste ongetwijfeld de bal op met het idee deze gouden kans te benutten. Helaas gebeurde dit niet want Van Zweden schoot de bal ruim over het doel. Hij herstelde zich, want na een paar minuten werd hij Giovalli Serbony (foto) scoorde voor het HBSS-doel, maar doelman Lugtmeijer onderschepte de bal, kwam in botsing met Serbony en had behandeling nodig voor een blessure.

pool

Na 37 minuten was HBSS voor het eerst sinds lange tijd dicht bij het DHC-doel. Een afstandsschot belandde op de paal, waarna de rebound werd gepromoot door de inkomende Shay van Liempd: 0-1. Kort voor rust zag DHC-speler Kubilay van Oosten een schot buiten bereik van de HBSS-doelman en belandde op de lat.

Moed

Na de doelpuntenwisseling moest DHC-doelman Zayzaoui eerst een bezoekende vrije trap tegenhouden, maar kort daarna moest ook HBSS-doelman Lugtmeijer ingrijpen na een vrije trap van Dominique Ahanhanzo. In plaats van de gelijkmaker van DHC viel er na ruim een ​​uur spelen een doelpunt aan de overkant. Shay van Liempd werd vrijgelaten na een steekpass op doelman Zayzaoui, die werd omsingeld door Van Liempd, waarna hij eenvoudig de 0-2 kon scoren. Op dat moment leek DHC geen enkele kans meer te hebben om nog een punt toe te voegen. De DHC-leden bleven het proberen, maar alles leek tevergeefs. Pas na tachtig minuten wist DHC tot scoren te komen. Een goede actie van de invaller Jurgylio Limon bracht de bal bij de tweede paal naar Serbony, die de bal teruggaf aan de centrale verdediger Sinan Ocal, die knap wist af te ronden: 1-2. En met nog zeker tien minuten te gaan geloofden zwart-groen er ineens weer in. Ze vielen met hernieuwde moed aan. Kubilay van Oosten werd diep van het veld gestuurd, maar kreeg op twijfelachtige wijze buitenspel gefloten. In de 82e minuut bereikte een voorzet vanaf links van Van Oosten in het centrum Ocal, die wederom effectief scoorde: 2-2. Binnen twee minuten was DHC van een wanhopige positie naar hetzelfde niveau gegaan als HBSS. In de daaropvolgende minuten wachtten de inwoners van de Brasserskade nog meer, want het vertrouwen onder de groen-zwarten was weer teruggekeerd, terwijl HBSS duidelijk geschokt was. Dat leidde in de laatste minuut van de officiële speeltijd tot een grote kans voor de thuisclub via een solo van Serbony, die van dichtbij en vanuit een lastige hoek de paal raakte. Daarom heeft DHC het doel van de overwinning niet bereikt.

dubbele gevoelens

Na afloop vroegen de DHC-spelers zich af of ze teleurgesteld moesten zijn dat de paal een 3-2 overwinning verhinderde, of dat ze tevreden moesten zijn met het behaalde punt na een succesvolle comeback-race nadat ze halverwege de wedstrijd met 0-2 achter stonden. . De tweede helft. Gemengde gevoelens, maar wellicht moet de tevredenheid de boventoon voeren. Dankzij dit onderlinge gelijkspel blijven DHC en HBSS op gelijke hoogte met 17 op 17. Dankzij de verrassende overwinningen van hun naaste rivalen Berkel (0-5 in Oliveo) en Neptunus-Schiebroek (0-1 in VFC) versloegen beiden de DHC- en HBSS-teams. Door een ruime nederlaag (5-0 tegen SC Monster) staat Vitesse Delft op punten gelijk met het bovengenoemde tweetal. Van een gedeelde 9e/10e plaats zakt DHC nu naar een gedeelde 10e/11e/12e plaats. Alleen Hillegersberg (die 2-2 speelde tegen Verburch) staat nog achter, met 16-9. De komende weken speelt DHC tegen Berkel (uit) en Vitesse Delft (thuis). Het doel van DHC is na zaterdag nog groter: minimaal die twee wedstrijden winnen. Een moeilijke taak.