LIVE 15:00 uur | Ajax O18

Dit is het live thema van de Ajax-jeugdwedstrijden op zaterdag 16 maart. Ajax O17 gaat op bezoek bij PEC Zwolle O17, terwijl Ajax O15 het opneemt tegen PSV-collega’s. Ajax O18 speelt tegen PSV O18 op Sportpark de Toekomst. Volg hier alle wedstrijden en praat mee!

voeten | Ajax O15 – PSV O15 (4-1)

Ajax O15 versloeg zaterdagmiddag eenvoudigweg de ploeggenoten van PSV. De stand was 4-1 voor de thuisploeg op het Sportpark op de Toekomst. De doelpunten werden gescoord door Jeshurun ​​Simeon, Xander Newstead (tweemaal) en Noah Rakdou.

Ajax O15 kwam al vroeg in de wedstrijd direct op voorsprong en dit leidde tot kansen voor Simeon, Nafairon Landvreugd en Newstead. Uiteindelijk wist de eerste in de twaalfde minuut met een strafschop de score te openen. We genoten regelmatig van het spel van de thuisploeg en in de 26e minuut kon Newstead van dichtbij scoren na een combinatie van Bianief Peters en Landvreugd op rechts.

Nog voor rust wisten de bezoekers nog iets terug te geven. In de 33e minuut scoorde een PSV-aanvaller koeltjes. Er waren nog kansen voor Newstead en Simeon, maar beide ploegen gingen met de stand op 2-1 naar de kleedkamer. Aan het begin van de tweede helft brak Ajax O15 tweemaal uit. De bezoekers slaagden er niet in om twee grote kansen in doelpunten om te zetten.

Met nog ruim tien minuten te spelen maakte invaller Rakdou een einde aan de wedstrijd. Hij kwam los met een slimme bal en schoot tegen de touwen om er 3-1 van te maken. Vlak voordat de blessuretijd begon wist Newstead ook zijn tweede doelpunt van de middag te scoren. Hij zag zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de linkerhoek verdwijnen.

Opstelling Ajax O15:

Olgers; Peters, Vieillevoye (61′ Rakdou), Damming (61′ Koelewijn); Ouazane (50′ Veenbergen), T. De Koning, Talai, Newstead (61′ George); Landvreugd (77′ Landvreugd), Simeon, Laghmich (50′ Wooter).

Ajax O15 Wissels:

Van der Wijst, Koelewijn, Veenbergen, Wooter, Rakdou, George.

Doelen:

1-0 Jeshurun ​​Simeón (12′, pen.)
2-0 Xander Newstead (26′)
2-1 PSV O15 (33′)
3-1 Noach Rakdou (69′)
4-1 Xander Newstead (80′)

voeten | PEC Zwolle O17 – Ajax O17 (0-7)

Ajax O17 boekte zaterdagmiddag een zeer overtuigende overwinning op PEC Zwolle O17. De stand was 0-7 in het voordeel van de Amsterdammers. Emre Ünüvar was de grote man met vier doelpunten. Sean Steur en Mylo van der Lans waren de andere doelpuntenmakers.

In de beginfase kregen beide ploegen kansen om de score te openen, maar uiteindelijk wist Ajax O17 in de 26e minuut voor het eerst de trekker over te halen. Ünüvar kon na een fantastische pass van Aaron Bouwman de doelman omzeilen en de spits gaf de voordeel voor de bezoekers. Vlak voor rust was het opnieuw de Ajax-aanvaller die kon scoren. Hij wist de bal los te krijgen van de doelman en scoorde voor de tweede keer in een leeg doel.

Al snel in de tweede helft kwam Ajax O17 op een 0-3 voorsprong. Voor de derde keer kon Ünüvar scoren. Dit keer passeerde Younes Elias Mechrouch in de korte hoek. Na ruim een ​​uur verscheen ook de naam van Steur op het scorebord. Hij liep weg van zijn rivaal en legde de bal met veel gevoel op het kruispunt: 0-4.

Voor de bezoekers was dit niet het einde. In de 77e minuut kwam Van der Lans na een voorzet voor op de doelman en kopte de verdediger naar binnen en scoorde het vijfde doelpunt van de Amsterdammers. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Ünüva haar vierde doelpunt van de middag. Hij ontving de bal van Steur en schoot vanaf de binnenkant van de paal. Een minuut later was de eindstand voor Van der Lans. Luca Messori miste aanvankelijk een grote kans, maar na een snelle combinatie met Steur wist Van der Lans zijn tweede doelpunt te scoren en daarmee zette de aanvoerder de eindstand op 0-7.

Opstelling Ajax O17:

Van der Velde; Oldenstam (78′ Beekman), Van der Lans, Bouwman (66′ Amour), Pereira da Gama; De Koning (78′ Enoh), Messori, Steur; Abildgaard (58′ Veltman), Ünüvar, Mechrouh (66′ Puljhun).

Vervangingen Ajax O17:

El Hani, Beekman, Amour, Enoh, Puljhun, Veltman.

Opstelling Ajax O18:

T. Stanford; Alders, Ugwu, Janse, Jetten; Peters, Gorter, Vink; Faberski, Konadu, Wolff.

Ajax O18 Wissels:

Texn, Johnson, Van de Pavert, O’Niel, Appiah, Ouazane, Bounida.

Doelen:

Bijzonderheden:

– De wedstrijd tussen Ajax O18 en PSV O18 is live te zien op Ajax.nl, in de Ajax App, op het Ajax YouTube-kanaal en via TikTok.