Berkum wil rehabilitatie tegen Be Quick 1887

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Be Quick 1887 en zoekt daarna volledige compensatie tegen de bezoekers uit Haren in Groningen, waar de Zwolse ploeg eerder in de uitwedstrijd geheel onnodig twee waardevolle punten verspeelde.

“Nu zullen we onze kansen tegen Be Quick moeten benutten”, erkent Berkum-middenvelder Dean Vreugdenhil. “De vorige wedstrijd hebben we het goed gedaan en uiteindelijk een mooi doelpunt gescoord. Dat motiveert natuurlijk, maar we moeten negentig minuten lang alert zijn en meer energie steken dan de rivaal.”

moeilijk begin

Be Quick begon erg moeizaam in de 4e Divisie D en de ploeg van coach Paul Matthijs eindigde de eerste helft zelfs op de laatste plaats. Daarna herstelde Be Quick zich, wat resulteerde in een behoorlijke mid-table finish in de tweede helft. Na de wintervakantie waren de zaken echter weer te wisselvallig en zijn de zorgen nog lang niet voorbij. De laatste overwinning van Be Quick dateert van begin februari, toen VVOG met 4-1 werd verslagen. Dit werd gevolgd door twee gelijke spelen en twee nederlagen.

In de laatste wedstrijd kregen de Groningers op eigen veld een harde klap tegen DETO, want de bezoekers wonnen met 0-4. Kansen waren schaars in de eerste helft, maar na rust maakte DETO gehakt van Be Quick. Twintig minuten na de herstart stond het al 0-3 en in de slotfase volgde nog een vierde doelpunt.

Leuke serie

Berkum heeft de afgelopen weken een mooie reeks neergezet, want de ploeg van coach Eduard Lindeboom won de laatste vier wedstrijden. In de laatste game kwamen ze in TVC’28 zelfs tot 2-6, al leek dat daar aanvankelijk niet op. Berkum begon te slecht en stond na ongeveer 10 minuten al op twee doelpunten achterstand. Dit werd echter ruimschoots goedgemaakt, net als een week eerder tegen VVOG. Voor rust brachten Vince van den Anker en Lars Miedema de stand weer in evenwicht en in de tweede helft gaf Berkum voetballes. Het ontketende Miedema bracht de Zwolse ploeg al snel op 2-3 en die voorsprong werd knap uitgebouwd door aanvoerder Marc van der Meulen en flanker Nick Kleen, die twee doelpunten scoorden.

Slechte herinneringen

Berkum heeft slechte herinneringen aan de uitwedstrijd tegen Be Quick in oktober. Ondanks het grote overwicht van Zwolle liet de ploeg van coach Lindeboom veel kansen liggen. De Groningers verdedigden massaal en beschikten bovendien over een uitstekende doelman, Stein Barkhuis. In Haren stond het nog steeds 0-0 en daar waren de inwoners van Zwolle absoluut niet blij mee.
Daarom is het voor Berkum, nu vijfde in het klassement van de 4e Divisie D, belangrijk om voor eigen publiek revanche te nemen en de progressie van de afgelopen weken voort te zetten. Be Quick geeft echter niet op. De Groningers staan ​​nu op de 13e plaats, in de play-off zone, en zijn zeker nog niet veilig.

De wedstrijd Berkum-Be Quick 1887 wordt zaterdag om 14.45 uur geleid door scheidsrechter Nick Ooms op Sportpark De Vegtlust.