KNVB Districtsbeker: Wippolder moet buigen voor RCL in Leiderdorp

Wippolder wist ver te komen in de strijd om de KNVB regiobeker, maar vond uiteindelijk zijn Waterlo in Leiderdorp, waar de ploeg van coach Mark Moen (foto) met 3-0 verloor van de RCL.

Tekst: Ton Beije

De wedstrijd begon niet goed voor Wippolder, want binnen tien minuten stonden de Delftenaren met 1-0 te verliezen. Na een kort spel vanuit het midden van het veld kreeg RCL het eerste doelpunt: 1-0. Tijdens de rust werden er enkele noten gekraakt. Ondanks de afwezigheid van een groot aantal sterke spelers moeten er in ieder geval duels plaatsvinden en moeten de blauwwitten zich van de tegenstander kunnen scheiden en met meer scherpte voor doel kunnen optreden.

intenties

Na rust leken de bedoelingen goed, maar in de vijftiende minuut vielen de 2-0 en 3-0 achter doelman Koen Buijze. Hierna wisselden de beide coaches Hein van Heek (RCL) en Mark Moen (Wippolder) veelvuldig, maar dit veranderde niets aan de score.

Met deze overwinning plaatste RCL zich voor de kwartfinales en kan Wippolder zich nu volledig concentreren op de competitie.