Gijs Smal en Michel Vlap schitteren voor FC Twente

Sport

FC Twente boekte zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam de derde thuiszege op rij: 2-1. Zondagmiddag wacht ons de uitwedstrijd tegen koploper PSV in Eindhoven.

Enschede – Mede dankzij de aanvallende impulsen van Gijs Smal en Michel Vlap had FC Twente geen kinderen in Sparta, dat veel minder sterk was dan vorig seizoen. De eerste goede aanval van Twente in de 21e minuut was meteen een succes. Michel Vlap voorzet, Daan Rots kopt naar de tweede paal. De 2-0 kwam er niet dankzij doelman Nick Olij, die ervoor zorgde dat de inspanningen van Michal Sadilek en Joshua Brenet in het aluminium terechtkwamen. In de 77e minuut stond de stand op 2-0. Invaller Myron Boadu scoorde op aangeven van invaller Anass Salah-Eddine. Brenet, Rots en Vlap hadden ook eerder bekendheid. Boadu had de stand op 3-0, maar mikte boven. Pelle Clement schoot van afstand de 2-1 binnen, waarbij scheidsrechter Rob Dieperink tussenbeide kwam. “Het was zijn eerste schot op doel”, zei Robin Pröpper na de wedstrijd voor de televisie. “Wij speelden een heel goede wedstrijd. Vooral in de eerste helft kregen we genoeg kansen om er 2-0 van te maken. Nick Olij maakte prachtige reddingen. “Dat heeft ons teleurgesteld.” In Twente speelde Max Bruns een prima wedstrijd als vervanger van Mees Hilgers.