Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in de regio. Zo speelde DHC thuis een hele belangrijke wedstrijd tegen onderste ploeg Hillegersberg en stond Den Hoorn op eigen veld tegenover VELO. De lastige uitwedstrijd tegen Valken’68 stond op het programma van de Wippolder.

Voor deze wedstrijd bedroeg het verschil tussen DHC en Hillegersberg slechts vijf punten, wat meteen het belang van deze wedstrijd aangaf. Beide ploegen ontmoetten elkaar al in oktober vorig jaar, toen de ploeg van Burak Uyar en Wim Baggerman met 0-1 won. Afgelopen zaterdag begon DHC sterk aan de wedstrijd en kwam binnen een minuut op een 1-0 voorsprong dankzij Giovalli Serbony. DHC was de hele eerste helft de betere ploeg, maar er vielen geen doelpunten meer. Na de pauze lieten beide ploegen nauwelijks iets goeds zien en daalde het niveau flink. Gelukkig kon DHC een 1-0 voorsprong nemen en drie hele belangrijke punten scoren! De Delft Club staat nu op de tiende plaats met 16 punten, slechts 1 punt verwijderd van de ‘veilige’ achtste plaats. Aanstaande zaterdag speelt DHC opnieuw een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen HBSS, die evenveel punten heeft. De wedstrijd op sportpark de Brasserskade begint om 15.30 uur.

Hoorn
Afgelopen zaterdag stond in Den Hoorn de thuiswedstrijd tegen VELO op het programma. De ploeg van coach Nick van den Bos verloor vorige week met 3-1 van Nootdorp en was daarom op zoek naar revanche. De bezoekers uit Wateringen wisten vorige week tegen TAC’90 niets anders te doen dan een doelpuntloos gelijkspel en wilden daarom graag de drie punten pakken. Na iets meer dan een kwartier spelen stond VELO met 0-1 voor. Den Hoorn kreeg echter geen tijd om te huilen en koos meteen voor de tegenaanval, maar in de eerste helft kwam de ploeg niet tot scoren. In de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar uiteindelijk was het Den Hoorn dat in de slotfase van de wedstrijd gelijk maakte. Chiaro Camarda was de beroemde man en hij leek zijn team tenslotte een punt te bezorgen. Helaas kwam VELO er opnieuw gevaarlijk uit en de stand was alsnog 1-2 voor de Wateringers. Door deze overwinning haalt VELO Den Hoorn in en zakt Den Hoorn naar de negende plaats. Volgende week heeft de ploeg een rustweekend, waardoor zij zich kunnen concentreren op de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk op 23 maart.

Wippolder
Het Delftse Wippolder kent wederom een ​​uitstekend seizoen en stond voor deze speelronde zelfs bovenaan in de eerste divisie C. Vorige week won Wippolder moeizaam met 3-2 van Die Haghe, dit weekend kon de ploeg van Mark Moen het opnemen tegen Valken. ‘in Valkenburg. 68. De thuisploeg verloor vorige week de uitwedstrijd tegen LFC met 2-0 en was dus op zoek naar de overwinning. Wippolder kwam in de eerste helft nauwelijks tussenbeide en Valken’68 kwam op een verdiende 2-0 voorsprong. Ook na rust kon Wippolder geen vuist maken en boekte de thuisploeg een 5-0 overwinning. Door deze pijnlijke nederlaag zakt de ploeg naar de vierde plaats in de eerste divisie C. Gelukkig bestaat er volgende week ook de mogelijkheid tot revanche, als Wippolder een uitwedstrijd speelt tegen LFC.