Hekkensluiter Volendam pakt een punt, twee doelpunten van PEC Zwolle worden ontzegd

VoetbalGewijzigd

Zie de samenvatting van PEC Zwolle – FC Volendam

FC Volendam heeft daar weinig profijt van, maar een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle is in ieder geval een positief punt voor de ploeg die op de laatste plaats staat in de Eredivisie. PEC kwam op voorsprong, maar de bezoekers vertoonden weerstand en keerden met een punt op zak terug naar Volendam.

Voor Volendam is het op dit moment in het seizoen noodzakelijk om aan de slag te gaan. Het verschil met de zestiende plaats, noodzakelijk om directe degradatie te voorkomen, bedroeg voor aanvang van de wedstrijd acht punten.

Het pas gepromoveerde PEC kent een solide seizoen. De ploeg kwam als nummer dertien in de wedstrijd, maar heeft nog steeds de zinnen gezet op de play-offs.

PEC begon sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten had de ploeg 75 procent balbezit en had al enkele kansen gehad. Na een goed kwartier werd het wat rustiger bij het PEC en liet Volendam zich wat meer zien.

Zeven minuten voor rust dacht Lennart Thy PEC op voorsprong te kunnen zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. PEC begon nog voor rust weer, maar de ploegen gingen met de stand 0-0 de kleedkamer in.

Genadeloos

Na de pauze leek het spel opener. Eerst kreeg Filip Krastev een goede kans op het eerste doelpunt, maar Volendamse doelman Backhaus redde. Aan de andere kant werd Vivaldo Semedo aangevallen vanuit het Zwolse doel, maar ook doelman Jasper Schendelaar was attent.

In de 55e minuut kreeg PEC op de rand van de zestiende een vrije trap. Davy van den Berg schoot genadeloos op de tweede paal: 1-0 voor de thuisploeg.

‘Heel politiek correct, maar dit voelt minder als je jezelf beoordeelt’

Even later kwam PEC op miraculeuze wijze niet tot scoren, want de bal stuiterde alle kanten op vlak voor de doellijn. De thuisploeg was los en er waren kansen richting het doel van Volendam.

Equalizer

De 1-1 van Damon Mirani, die in een hoekschop profiteerde van een onbegrepen Schendelaar, was een mooie en onverwachte opsteker voor Volendam.

In de slotfase kreeg Tolis Vellios grote kansen om de wedstrijd in het voordeel van PEC te beslissen. Hij scoorde zelfs in de blessuretijd, maar opnieuw telde het doelpunt niet vanwege buitenspel.